Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен

...
Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен
Коментари Харесай

САЩ оповестиха името на корумпирания българин

 " Днес аз обществено разгласявам името на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов за присъединяване му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България. " Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. 

" Това разгласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разноски, задгранични интервенции и свързани стратегии на Държавния департамент за 2020 година (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) откакто държавният секретар оповести имената на задгранични длъжностни лица за тяхното присъединяване, непосредствено или косвено, в сериозна корупция, тези лица и техните директни родственици не дават отговор на изискванията за влизане в Съединените щати. ", съобщиха от посолството на Съединени американски щати в България.

Миталов е съдията, пуснал обвинения от прокуратурата в шпионаж водач на " Русофили " Николай Малинов при съветския президент Владимир Путин в интервала 1 - 5 нноември 2019 г. Главният прокурор - тогава Сотир Цацаров, още тогава отправи сигнал до Инспектората към Висш съдебен съвет и административния началник на Спецсъда по отношение на делото и във връзка с въпросния арбитър. 

Освен против магистрата, Съединени американски щати постановат наказания и против членове на фамилията му - неговата брачна половинка Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата щерка Гергана Миталова, заяви още Помпео. 

Това е първото такова разгласяване в България и то удостоверява уговорката на Съединени американски щати в битката против корупцията в България и в световен мащаб. Съединените щати не престават да поддържат народа на България в битката му против корупцията. Държавният департамент ще употребява тези пълномощия за поощряване търсенето на отговорност във връзка с корумпирани лица в района и в световен мащаб, съобщават още от посолството в София за изказването на държавния секретар на Съединени американски щати.

Дали и по какъв начин е приключила поисканата от Цацаров инспекция на инспектората за арбитър Андон Миталов - няма обществена информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР