Днес автомобилният гигант Stellantis, в който са включени 14 автомобилни

...
Днес автомобилният гигант Stellantis, в който са включени 14 автомобилни
Коментари Харесай

Dare Forward 2030: Stellantis става 100% електрически в Европа

Днес автомобилният колос Stellantis , в който са включени 14 автомобилни марки (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks, Vauxhall) показа пред света своя първи дълготраен стратегически проект, наименуван Dare Forward 2030 .

Dare Forward 2030 има за цел да трансформира Stellantis в компания като никоя друга на пазара, която дружно с това да бъде климатично неутрална до 2038 година, като от колоса чакат 50% понижение на въздействието на компанията върху околната среда да бъде реализирано до 2030 година.

"Dare Forward 2030 ни въодушеви да се превърнем в нещо доста повече в сравнение с когато и сме били ", разяснява Карлос Таварес, изпълнителен шеф на Stellantis. "Разширяваме нашата визия, разчупваме рестриктивните мерки и възприемаме ново мислене, такова което търси да трансформира вдсеки аспект на подвижността за положителното на нашите фамилии, общества и действия, в които оперираме ".

В изказването си, Таварес анонсира, че компанията си слага за цел 100% от продажбите на компанията в Европа и 50% на тези в Съединени американски щати да бъдат на напълно електрпически коли до края на това десетилетие.

"Планираме да разполагаме с повече от 75 напълно електрически коли (BEV) и да досигнем световни годишни BEV продажби от пет милиона единици до 2030 година ", споделя той и показва, че един от един от тях ще бъде и първия в историята на Jeep 100% електрически SUV автомобил, който ще бъде стартиран при започване на идната година, както и пикапът Ram 1500 BEV през 2024 година.

От Stellantis анонсират също по този начин, че чакат до 1/3 от световните продажби на компанията да бъдат осъществени онлайн през 2030 година, като за задачата ще бъде построен и стартирана световна цифрова платформа с цялостен достъп на потребителите до богатата гама на колоса.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР