Днес атмосферата над страната остава неустойчива. Над много райони ще

...
Днес атмосферата над страната остава неустойчива. Над много райони ще
Коментари Харесай

Готви ли ни изненади времето през уикенда

Днес атмосферата над страната остава неустойчива. Над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на обособени места в северозападната половина от страната краткотрайно интензивни, превалявания от дъжд и гръмотевици . Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в Югоизточна България до 35°, в София към 27°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Северното Черноморие облачността ще е забележителна, най-вече купеста и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над южното крайбрежие ще доминира слънчево време, само че след обяд и там ще се развива купеста облачност и ще превали. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който последователно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде  около 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно над масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа мощен, по най-високите елементи плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 14°.

В неделя с сдържан и мощен вятър от северозапад ще нахлува леден въздух. Температурите и в източните региони ще се намалят и оптималните ще са от 16°-17° тук-там в Западна България, до 23°-24° в югоизточните региони. Ще има променлива, преди обяд постоянно забележителна облачност, тук-там ще превали.

В понеделник вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Облачността ще е променлива постоянно намаляваща до най-вече слънчево, съвсем без превалявания. Хладно за втората половина от септември с минимални температури сред 8° и 13° и оптимални сред 19° и 24°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР