Днес, астероид от групата на близките и опасните, ще премине

...
Днес, астероид от групата на близките и опасните, ще премине
Коментари Харесай

Веселка Радева от Обсерваторията във Варна: Астероидът, който минава днес край Земята, не е опасен

Днес, метеорит от групата на околните и рисковите, ще премине относително покрай Земята. Опасност за нашата планета са метеорити, които минават сред Земята и Луната, на разстояние по-малко от 384,401 км, разяснява пред медиите астрономът от НАОП " Николай Коперник " във Варна Веселка Радева.

Астероидът, с номер  ще премине през днешния ден на разстояние  над 4 милиона километра от Земята и не съставлява действителна заплаха. Този метеорит се движи със скорост 2.2 км за сек и има диаметър към 10 метра.

Астрономи от доста обсерватории на планетата наблюдават тези обекти и пресмятат техните орбити. В Института по астрономия с Националната астрономическа обсерватория-Рожен работи група Слънчева система. Българските астрономи също наблюдават метеоритите и изследват тяхното придвижване и природа.

В Морското учебно заведение във Варна доста интензивно работи юношески екип на Студентското астрономическо общество, което всеки месец взе участие в интернационалните стратегии на НАСА за разкриване и следене на метеорити. 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР