Днес Apple направи съвсем неочаквано и важно изявление, съобщавайки че

...
Днес Apple направи съвсем неочаквано и важно изявление, съобщавайки че
Коментари Харесай

Легендарният дизайнер Джони Айв напуска Apple

Днес Apple направи напълно ненадейно и значимо изказване, съобщавайки че един от основните топ мениджъри напуща компанията. Главният дизайнер на Apple Джонатан Пол (Джони) Айв, индивидът който направи софтуера и устройствата на компанията такива, каквито ги познаваме през днешния ден, ще напусне компанията до края на тази година .



Джони Айв работи в Apple съвсем 30 години – той се причисли към дизайнерския екип на компанията през 1992 година и зае длъжността вицепрезидент по индустриален дизайн. През 2015 година той стана шеф по дизайна (Chief Design Officer) и се освободи от рутинната работа, с цел да посвети времето си върху дизайна на продуктите на компанията.



Джони Айв зави, че напуща Apple, с цел да работи в своя лично дизайнерско студио. Това е студиото LoveFrom , а неговото публично разкриване е планувано за идната година. Партньор на Айв в новото студио ще бъде неговият остарял другар и дизайнер Марк Нюсън. Apple също ще може да се възползва от услугите на LoveFrom.



Да си напомним, че под управлението на Айв бе създаден дизайнът на първия iMac, както и дизайна на iPod, iPhone и Macbook. С неговия глас са озвучени множеството клипове с анонсите на новите артикули на Apple.



Джони Айв е прочут и със своята работа върху Apple Watch и новия кампус в Apple Park, който бе открит тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР