Днес Apple е най-голямата технологична компания в света по приходи

...
Днес Apple е най-голямата технологична компания в света по приходи
Коментари Харесай

Днес Apple навършва 42 години

Днес Apple е най-голямата софтуерна компания в света по доходи и вторият максимален производител на смарт телефони. Тя стана и първата американска компания, която се прави оценка на над 700 милиарда $ . В Apple работят 123 000 души, а 499 магазина по целия свят се грижат за потребностите на милионите ѝ клиенти. Към януари 2016 година повече от един милиард артикули на Apple се употребяват интензивно в световен мащаб.

И всичко това стартира на 1 април 1976 година

Apple Computer Company е учредена на въпросната дата от Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд Уейн . За рождено място се смята гаража на Джобс в Лос Алтос, щата Калифорния. Няколко седмици по-късно обаче, Уейн размисля и продава назад всичките си акции на Джобс и Возняк против 800 долара; по-късно той ще получи още една скромна сума, с цел да се откаже от всевъзможни искания към компанията.

Първият артикул на Apple е компютърът Apple I, който е основан напълно от Стив Возняк. Той се продава като дъно с процесор, памет и базов видео чип на цена от 666.66 $. Отново през април, само че към този момент на 1977 година, излиза Apple II . И още веднъж неговият дизайн е на Возняк, тъй като въпреки, че Джобс получава похвалите за своята визия, историята помни скромните му инженерни умения за сметка на съмнителния гений да взима назаем от други.

Apple III ще се появи през май 1980 година в опит да се конкурира с IBM и Microsoft. Нататък историята продължава с бурни темпове, а софтуерният свят се трансформира вечно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР