Днес американският автомобилен гигант General Motors обяви, че с инвестиция в

...
Днес американският автомобилен гигант
General Motors обяви, че с инвестиция в
Коментари Харесай

Първият електрически пикап на General Motors идва догодина

Днес американският авто гигант General Motors разгласи, че с инвестиция в размер на 2.2 млрд щатски $, бъдещето на компанията се обвързва в основната степен с електрическото задвижване. Средствата, които разясняват от компанията, ще бъдат предопределени за комплекса й Hamtramck в Детройт, където ще се произвеждат различни модели 100% електрически пикапи и SUV коли, и ще се трансформира в първото й оборудване, профилирано в сглобяването само на коли с електрическо задвижване.

Първият напълно нов 100% електрически автомобил на General Motors ще бъде именно пикап, като производството му се очаква да стартира късно през идната година. След него, колосът ще лансира разработеният от подразделението й за автономни коли Cruise- Cruise Origin, който ще бъде модел за споделено и наемно управление.

"С тази инвестиция, GM прави голяма крачка към реализирането на нашата визия за напълно електрическо бъдеще ", коментира Марк Ройс, президент на General Motors. "Нашият електрически пикап ще бъде първи от няколко различни електрически пикапа, които ще произвеждаме в Detroit-Hamtramck през следващите няколко години ".

От General Motors анонсират също по този начин, че компанията ще влага спомагателни 800 млн $ в своите снабдители и вторични план за лансирането на новите си електрически пикапи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР