Днес Американската академия за театрално и филмово изкуство ще обяви

...
Днес Американската академия за театрално и филмово изкуство ще обяви
Коментари Харесай

Обявяват номинациите за Оскар

Днес Американската академия за театрално и кино изкуство ще разгласи номинациите за Оскар на гала в Лос Анджелис. Тя ще стартира в 15:20 часа българско време и ще бъде излъчена по ABC.
Номинираните ще бъдат оповестени от американската актриса Трейси Елис Рос, която изигра основната роля в комедийния сериал “Girlfriends” (2000-2008), и американския артист от пакистанския генезис Кумайл Нанджиани, взел участие в комедийния сериал " Силиконовата котловина " (2014), съобщи БГНЕС.
Наградата се присъжда в 24 категории, в това число " Най-добър филм ", " Най-добър режисьор ", актьорски номинации за основни и и поддържащи функции, " Най-добър чуждоезичен филм ", " Най-добър анимационен филм " и други
Мелодрамата на Брадли Купър " Роди се звезда ", драмата на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон " Рома " и лентата на Питър Фарели " Зелената книга " са с най-големи шансове за Оскар в категорията " Най-добър филм ". Това е прогнозата на интернет портала Goldderby.com, профилиран в информация за филмовата промишленост. Шансовете за продобиване на трите кино лентата на най-престижната премия на Американската академия за театрално и кино изкуство са оценени от филмовите критици като 7: 1.
След формалното оповестяване на номинираните (от 5 до 10 в категорията " Най-добър филм ", и по 5 в останалите категории) се организира вторият стадий на гласоподаване, по време на който членовете на Американската кино академия ще дефинират спечелилите до 19 февруари.
91-та гала по връчването на премиите на Академията ще се организира на 24 февруари 2019 година в Dolby Theater (Холивуд, Лос Анджелис).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР