Днес, ако времето позволи, ще продължи издирвателната операция след инцидента

...
Днес, ако времето позволи, ще продължи издирвателната операция след инцидента
Коментари Харесай

Продължава издирването на обърнатата рибарска лодка край нос Емине


Днес, в случай че времето разреши, ще продължи издирвателната интервенция след случая с лодката на трима риболовци край нос Емине. Ураганен вятър прекатурна тяхната лодка в нощта против 25 септември.

От тримата беше избавен единствено един – Димитър Пешев.

Екипът на bTV се срещна с екипажа на първия избавителен катер, стигнал от „ Свети Влас” до бедстващата лодка. Това е капитан Емил Петров и Тодор Желязков. „ Получихме сигнал от избавителен координационен център Варна за бедстваща лодка в региона на Емине, при което незабавно се отзовахме”, описа капитан Емил Петров.
Остават в неопределеност риболовците, изчезнали край нос „ Емине” Спасителната акция за издирването им беше прекъсната и ще продължи на следващия ден
„ За 50 минути пристигнахме и намерихме към този момент обърнатата лодка, Димитър Пешев лежеше от горната страна и го взехме на борда. До обърнатата лодка объркано в мрежите беше и тялото на Петър Траянов, който, очевидно беше към този момент мъртъв. Пешев сподели, че повече от 10-15 минути е мъртъв, викал му е, само че той не е отговарял. До последно е държал и третия риболовец, викал му е, само че вятърът го е отнесъл”, сподели още той.

Според екипажа на избавителния катер, за жалост, няма шансове за третия риболовец.„ Оцелелият описа, че той с последни сили самичък се е пуснал, отказал се е да се бори. Времето беше извънредно – големи талази и доста мощен вятър. Беше мъчно дори за нас”, уточни Тодор Желязков.

Спасителите означиха, че до обръщането на лодката се е стигнало, откакто мрежите са се оплели във винта на мотора. „ Докато се борят да прережат мрежите и да се откачат от тях, няколко талази са влезнали в лодката и са били задоволителни да я изпълнят и да я преобърнат”, сподели Емил Петров.

Търсене ще продължи единствено с водолази.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР