Днес Агенцията за борба с градушките открива активния сезон по

...
Днес Агенцията за борба с градушките открива активния сезон по
Коментари Харесай

Започва борбата с градушките


Днес Агенцията за битка с градушките открива дейния сезон по градозащита. През тази година разполагаем на Агенцията са над 18 хиляди ракети, които ще бъдат изстрелвани от 261 ракетни площадки, съобщи БГНЕС.

Тази година организацията стартира сезона с 5000 ракети повече по отношение на миналогодишния. Противоградовата отбрана у нас обгръща близо 22 милиона декара, като в тази територия влизат към 30% от обработваемата земя на територията на цялата страна.

Миналата година в градозащитата бяха направени съществени вложения и бяха пуснати в употреба нови 61 ракетни площадки като командните пунктове, които могат да се задействат при потребност са 11 – с 261 ракетни площадки към тях. Те са ситуирани в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен.

През деен сезон 2020 ще се обезпечава радарно покритие на атмосферата на територията на България с шест метеорологични радарни станции. С инсталирания неотдавна доплеров радар в Ярлово е обезпечено наблюдението на Югозападна България, а за по-добро покритие на Североизточна България до края на годината ще бъде инсталиран още един метеорологичен радар в Шумен, подсигуряват от Агенцията за битка с градушките.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР