Днес, 9 юли 2017 г., жители на община Септември се

...
Днес, 9 юли 2017 г., жители на община Септември се
Коментари Харесай

В Септември скочиха срещу кмета

Днес, 9 юли 2017 година, поданици на община Септември се събират в с. Варвара край пътя Пазарджик - Велинград, а преди този момент ще има митинг на закрито, с цел да изразят обществено недоволството си против кмета Марин Рачев, оповестяват основателите на митинга в писмо до медиите.

На публично заседание, извършено през вчерашния ден в село Варвара, в което участваха над 120 души, бе основан Инициативен комитет „ Да спасим Община Септември”. Общественият комитет упорства Сметната палата и Агенция „ Държавна финансова ревизия “ да ревизират всички публични поръчки, извършени от Община Септември, както и за унищожаване на двойните стандарти за финансиране на обособените обитаеми места в границите на общината.

Недоволните желаят още инспекция и бистрота на назначенията и уволненията на чиновници в общинските сдружения, както и анулация на решението на Общинския съвет за въвеждане на скандалната такса за транспорт на пространствен метър минерална вода, която е най-висока от цялата страна.

Жителите не са съгласни със 7-кратното увеличение на таксата за водопреноса - до 3,60 лв. на куб. метър. Според тях това ще докара до фрапантен скок в цената на туристическите услуги, което ще ги направи неконкурентни с други райони в страната, където водопреносът е в пъти по-евтин.

От туризма в региона се устоят доста фамилии, които работят в разнообразни туристически обекти. Високата такса за водопренос ще спре достъпа и на локалните поданици до публичните бани, защото по предварителни калкулации цената на билета ще бъде към 20 лева, което е непостижимо за тях.

На 3 юли т.г. над 50 индивида стачкуваха пред постройката на Община Септември с искане кметът да им изясни за какво се пробва да им отнеме прехраната. Марин Рачев обаче отхвърли да се срещне с тях с обяснението, че е в обедна отмора.

Инициативният комитет „ Да спасим Община Септември” упорства също и за повече бистрота в работата на общинската администрация и навреме информиране на обществеността за решенията на Общинския съвет.

През предходната седмица протестната самодейност поддържа и известният български кинорежисьор Теди Москов, който се срещна с част от недоволните поданици.

Инициативният комитет разполага с обстоятелства и документи за още нередности в работата на Община Септември, които ще даде на медиите и обществеността, зъвършва писмото на основателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР