Днес, 9 септември 2022 г., по обвинителен акт на Районна

...
Днес, 9 септември 2022 г., по обвинителен акт на Районна
Коментари Харесай

Александрина Георгиева влиза в затвора!

Днес, 9 септември 2022 година, по обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив са наказани 65-годишната Александрина Георгиева и Лазар Лазаров, на 55 година за машинация с предоставени документи пред Национален осигурителен институт за трудов стаж при пенсиониране.

Александрина и Лазаров са наказани за това, че за времето от месец юни 2014 година до месец декември 2019 година, в изискванията на продължавано закононарушение, след общ прелиминарен сговор, за да набират за себе си имотна полза, са въвели в подвеждане 31 жители, с което им предизвикали имотна щета в изключително огромни размери - общо в размер на 215 728  лева - закононарушение по член 210, алинея 1, т. 2 и т. 5, вр. член 209, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Александрина и Лазаров са приети за отговорни и за това, че в съучастничество с 42-годишната Николина Георгиева, в интервала от месец ноември 2017 година до месец февруари 2019 година, в Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение, съставили неистинен публични документи - УП №30 и трудови книжки, за да бъдат употребявани пред длъжностни лица от Териториално отделение на Национален осигурителен институт Пловдив за доказване на положен трудов стаж на разнообразни лица - закононарушение по член 308 алинея 1 вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд–Пловдив е наложил на Александрина и на Лазаров санкции от по 3 години и 7 месеца отнемане от независимост при първичен " общ “ режим на изтърпяване за всеки един от тях. Спрямо двамата е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “.  

Районен съд–Пловдив е признал за отговорна и Николина Георгиева по повдигнатото обвиняване по член 308 алинея 1 вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс, като я е освободил от наказателна отговорност по член 78а от Наказателния кодекс и е наложил санкция в размер на 2 500 лв..

Уважени са и гражданските искове на потърпевши лица, които са ги предявили пред съда в качеството си на цивилен ищци. 

Присъдата на Районен съд–Пловдив не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд–Пловдив.

Александрина е някогашна служителка на Националния застрахователен институт, напуснала институцията през 2009 година и станала шеф на компания за пенсионни услуги.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР