Днес, 9 февруари, официално се откриват Зимните олимпийски игри в

...
Днес, 9 февруари, официално се откриват Зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Ето какво да очакваме от българите на Игрите в ПьонгЧанг

Днес, 9 февруари, публично се откриват Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. От актуалната ни делегация общо 11 състезатели ще създадат своя формален дебют на Зимни олимпийски игри.
С най-вече дебютанти е биатлонът – цели шестима. При мъжете първи старт на Олимпиада ще създадат Антон Синапов и Димитър Герджиков, а при дамите Емилия Йорданова, Стефани Попова, Даниела Кадева и Милена Тодорова, която е и най-младата ни участничка на Игрите.
Четирима дебютанти ще имаме в ските, където ще ни показват Алберт Попов, Камен Златков, Йордан Чучуганов и Теодора Пенчева. Именно с първите двамата са свързвани очакванията за положително показване в ските. В началото на месеца Попов завоюва бронзов орден в гигантския слалом от Световното за младежи в Давос (Швейц). Златков от своя страна също бе покрай орден в слалома, само че в последна сметка липса на шанс го лиши от тази опция.
ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ЗА ИГРИТЕ ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG
Дебют на олимпийски игри ще направи и 26-годишният Павел Ангелов в спускането с шейни. Ангелов трябваше да ни показва на Игрите в Сочи през 2014, откакто в началото името му беше оповестено от Българската федерация по шейни, само че в последния миг той беше заменен със Станислав Беньов.
" Няма доста напрежение. Очаквам да направя четири положителни спускания и да се показва на едно положително равнище. За места и класиране не желая да предвиждам “, разяснява Ангелов упованията си за Игрите.
Най-големите ни очаквания за орден в ПьонгЧанг несъмнено са свързани с носителя на Големия бистър глобус в сноуборда за 2016 Радослав Янков. През последните два сезона роденият в Чепеларе играч се утвърди измежду елита на този спорт и в този момент разумно всички чакат от него да запише мощно показване на Игрите.
След 21-то място в паралелния слалом и 25-то място в паралелния великански слалом в Сочи, в този момент Янков се намира в позиция на един от любимците за оценките в ПьонгЧанг. Въпреки неособено безапелационния старт на сезона, при заминаването си за Корея родният сноубордист съобщи, че се надява точно там да покаже това, на което е кадърен.
" Дойде време за борба. Заминавам с позитивна конфигурация. Готови сме, приготвили сме багажа и отлитаме да покажем, каквото сме създали и каквото сме упражнявали. Заминаването за Олимпиада е малко по-различно от заминаването за други надпревари. Малко е като за борба, като за война. Усещам поддръжката от всички. Мисля, че направихме добра подготовка, изчистихме кусурите в оборудването и мисля, че всичко върви както би трябвало “.
ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ЗА ИГРИТЕ ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG
Разбира се, с изключение на Янков, съществени очаквания имаме и към другата ни представителка в сноуборда Александра Жекова. Софиянката ще взе участие на четвъртата си Олимпиада, като ще се състезава в бордъркроса. На Игрите в Сочи Жекова бе доста покрай орден, само че за жалост в последна сметка остана пета.
" Вълнувам се, несъмнено, тъй като това е завършекът на един доста дълъг цикъл, в който положихме доста старания. Чаках този миг доста в последните четири години. Вече съм много по-опитна, по-мъдра и виждам на тези игри под друг ъгъл. За мен те ще бъдат едно предизвикателство и имам вяра, че най-хубавият и най-подготвеният ще завоюва “, разяснява Жекова при заминаването си за ПьонгЧанг.
Само няколко дни преди началото на Олимпиадата неповторим триумф в алпийските ски реализира надареният Алберт Попов. 20-годишният българин завоюва бронзов орден в гигантския слалом от Световното състезание за младежи, което се организира в Давос (Швейц).
" Определено топ 30 в една от механически дисциплини е постижима цел. Винаги съм се борил за подиум, само че на този стадий не се беше получавало ", показа надареният ни алпиец малко след грандиозния си триумф.
ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ЗА ИГРИТЕ ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG
Относно Игрите в Южна Корея, на които Попов ще направи своя формален дебют, младата ни вяра в ските не скри своите упоритости.
" Не желая да се изхвърлям, само че мисля, че попадане измежду първите 15 в ПъонгЧанг е постижима цел. Веднага ще стартира с адаптацията и тренировките, тъй като желая да съм съвършено осведомен с трасето ".
На идващия ден малшанс попречи на друга наша бъдеща вяра в алпийските ски Камен Златков да завоюва втори орден за България от Световното в Швейцария. След първия манш в слалома, българският национал бе втори в класирането. Бронзовият ни медалист от гигантския слалом, Алберт Попов нямаше шанс и не приключи, само че Златков също потвърди, че справедливо е измежду най-перспективните ни млади състезатели. Във втория манш Камен започва с вярата за орден, само че както и още 12, измежду които и Джефри Рийд, наследник на канадската легенда Кен Рийд, не съумя да приключи.
Следващата огромна изява на Камен Златков ще е Олимпиадата в ПьонгЧанг, като и за него сходно на Алберт Попов това ще е дебют на най-големия състезателен конгрес.
ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ЗА ИГРИТЕ ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Още спорт  Гледайте НА ЖИВО: Официално разкриване на Игрите в ПьонгЧанг Гледайте НА ЖИВО: Официално разкриване на Игрите в ПьонгЧанг  Спортният арбитраж отклони апелациите на 45 съветски спортисти Спортният арбитраж отклони апелациите на 45 съветски спортисти  Вижте цялостната стратегия на българите за ПьонгЧанг 2018 Вижте цялостната стратегия на българите за ПьонгЧанг 2018  Владимир Зографски на край в ПьонгЧанг след брилянтен скок Владимир Зографски на край в ПьонгЧанг след брилянтен скок  Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг към този момент започнаха Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг към този момент започнаха Интервю Още Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона се разболяват от рак
Преди дни бе маркиран Световния ден за битка с рака. епидем...
Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд
Ето какво вещаят звездите в любовен проект за този уикенд. Овен Не се съмнявайте в себе си и изборите, които вършиме. Ако сте решили,...
Каракачанов за Ихтиман: За следващ път пол... Екологичен потенциал изиска оценка на промяната сред зимно и... Обувките на българските служители на реда и пожарник... Вижте какво значи, когато сънуваме няко... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image " Вълшебната планинска къща " - един магич...
Четиризвездният хотел е ситуиран в сърцето на девствена гора с повърхност от 120 000 хектара, която е оповестена за биосферен резерват по...
Дневен хороскоп за 9 февруари Патрулки гонили първата дама в столичен кв... Путин: Все още нямам смарт телефон Най-вкусните зимни предястия НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Путин няма да пристигна за 3 март, тъй като би...
Заради президентските избори в Русия през март Владимир Путин няма да може да се отзове на поканата на българския президент Румен Радев...
Евродепутатът Ска Келер в София: Брюксел п... Русия: Съединени американски щати не се борят против ИД, а търсят... Конституционният съд ще преценя Истанбул... Нинова се оплака: Чиновник от Шумен е увол...  www.expert.bg  Фейсбук тества бутон вид Фейсбук тества бутон вид " Не одобрявам "  Петкова: В България токът на свободния пазар е измежду най-евтините в Европейски Съюз Петкова: В България токът на свободния п...  Българи работили като плебеи в английска плантация Българи работили като плебеи в английска ф...  Доклади за дебили (Част II) Доклади за дебили (Част II)  www.iwoman.bg  5-те най-лоши вида софийски мъже 5-те най-лоши вида софийски мъже  Ето какво другите зодии в никакъв случай няма да си признаят Ето какво другите зодии в никакъв случай няма д...  Вечеря за Св. Валентин в ресторант The View печели... Вечеря за Св. Валентин в ресторант The V...  Провалът ще ви научи на тези 3 значими урока Провалът ще ви научи на тези 3 значими уро...  http://www.sportlive.bg  Нов расистки скандал се заформи във Висшата лига Нов расистки скандал се заформи във Висш...  В Русия: Ивелин Попов може да е с нов тим до дни В Русия: Ивелин Попов може да е с нов от...  Заради студа в ПьонгЧанг: Американците ще са със специфични затоплящи се облекла Заради студа в ПьонгЧанг: Американците щ...  ТЕНИС НА ЖИВО: Всичко най-интересно от ден №5 на Sofia Open ТЕНИС НА ЖИВО: Всичко най-интересно от д... Интервю Още Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона се разболяват от рак
Преди дни бе маркиран Световния ден за битка с рака. епидем...
Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Ето какво да чакаме от българите на Игрите в ПьонгЧанг... 29 0 Eдва 16 българи са поискали да сменят пола си за последните 4 години... 57 0 Това другите зодии НИКОГА няма да си признаят... 91 0 Проучванията за газ са посочили, че най-вероятно в териториалните води... 94 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР