Днес 80 години празнува първият български космонавт Георги Иванов. Той

...
Днес 80 години празнува първият български космонавт Георги Иванов. Той
Коментари Харесай

Първият български космонавт Георги Иванов празнува 80 г.

Днес 80 години чества първият български космонавт Георги Иванов. Той прави своя полет в Космоса на 1 март 1978 година, а това достижение се помни и до през днешния ден.

По случай юбилея на Георги Иванов доста негови близки и другари и общественици му изпратиха поздравления. Това направи и ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушните сили (ВВС).

40 години от полета на Георги Иванов - първият български космонавт

"За мен е изключителна чест от името на Военновъздушните сили и персонално от свое име най-сърдечно да Ви поздравя по случай 80-годишния празник!
Днес аз изразявям своя почит и почитание към офицера от българските Военновъздушни сили, към военния авиатор първи клас, към първия космонавт на Родината, който сложи Република България в листата на 6-те галактически страни в света ", се споделя в приветствения адрес.

"На този мощен и борбен човек през днешния ден от все сърце искам здраво здраве, дълъг живот, персонално и фамилно благополучие! Продължавайте да носите в себе си вярата, и силата, и дръзновението на оня момент сред звездите! ", сподели още ген.-майор Стойков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР