Днес, 8 март, от 10:00 часа до 13:00 часа в

...
Днес, 8 март, от 10:00 часа до 13:00 часа в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Езикът на Брюксел - разбират ли го младите?

Днес, 8 март, от 10:00 часа до 13:00 часа в пети корпус на ВТУ, в залата на Библиотечно-информационния център на ул. " Христо Ботев " 19 ще се организира спор на тематика " Разбират ли младите езика на Брюксел? ". Събитието ще бъде излъчено на профилираната Фейсбук страница " Европа и аз”, както и във Фейсбук страниците на Actualno.com и Expert.bg, и в специфични секции на двата осведомителни уеб страницата, а директното лъчение започва към 10:00 часа, като картина ще има и в актуалната публикация.
ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАШ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ? ОБЯСНИ И СПЕЧЕЛИ ГОЛЕМИ НАГРАДИ!
Бюрократичният език на европейските институции постоянно е замайващ и неразбираем за даже за хората, които се интересуват от политика, какво остава за тези, за които политиката е по-далечна и по-неразбираема.
Как може да преведем бързо и елементарно " брюкселския език " – препоръки ще ни дадат специфичните лектори на събитието госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на България и някогашен български евродепутат, господин Иван Иванов, лекар по политология, учител във ВТУ и зам.-председател на 43-тото Народно заседание, ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент Теодор Стойчев и журналистът и правист Кирил Вълчев.
Включете се в дебата – на място или онлайн, и научете повече за порядките и метода на правене на политика в Европейския парламент и Брюксел!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР