Днес, 7 август, съдът ще направи пети опит да даде

...
Днес, 7 август, съдът ще направи пети опит да даде
Коментари Харесай

Пореден опит за старт на делото за „Царските конюшни“

Днес, 7 август, съдът ще направи пети опит да даде старт на делото за продажбата на държавната земя под постройката на „ Царските конюшни “ в столицата, съобщи БГНЕС.
В началото на година правосъдното произвеждане не съумя да стартира за четвърти следващ път, откакто самоотвод на правосъден заседател наложи спецсъдът още веднъж да отсрочи процеси. При това пък причина за отсрочване станаха позволени процесуални нарушавания в обвинителния акт, който бе върнат на прокуратурата.
Основният обвинен по делото е Веселин Пенев, някогашен регионален шеф на София. Прокуратурата му търси наказателна отговорност поради занемареност и подписване на неизгодна договорка. Според държавното обвиняване парцелът, който е с величина 7,5 декара и намира в центъра на София, е бил продаден за 658 870 лева без Данък добавена стойност, което прави по 90 лева на квадратен метър. Реалната му пазарна цена обаче възлиза на съвсем 11 млн. лева Освен това парцелът е бил разграничен на три елементи, което съгласно прокуратурата е било направено за да се избегне текст в закона, който планува продажбата на държавен парцел с цена над 500 000 лева да става само с решение на Министерски съвет.
Междувременно съдът разгласи договорката за оскъдна поради извънредно занижените цени.
Веселин Пенев се снабди и с още две обвинявания. Едното е поради нает от регионалната администрация джип, макар че той е имал длъжностен автомобил, а второто – поради продажба на ведомствен апартамент в столичния квартал „ Изгрев “. Според държавното обвиняване с дейностите си някогашният регионален шеф е нанесъл вреда на бюджета в размер на над 10 млн. лева
Прокуратурата изправи пред съда още оценителката Юлия Цекова, а обвиняването против нея е за погрешна оценка на цената на парцелите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР