Днес 69-и рожден ден празнува председателят на Обществения съвет към

...
Днес 69-и рожден ден празнува председателят на Обществения съвет към
Коментари Харесай

БФС поздрави Валентин Михов

Днес 69-и рожден ден чества ръководителят на Обществения съвет към Изпълкома на БФС Валентин Михов.

Един от най-изтъкнатите ни футболни функционери е роден на 18 януари 1954 година Започва футболния си път в детско-юношеската школа на ЦСКА. Играе за Академик (Свищов) до 1978 година и съумява да завоюва промоция за „ А “ група.

През 1991 година е определен за президент на ЦСКА, а от 1993 година до 1994 година оглавява и Българския футболен съюз. По време на неговия мандат в централата българският народен тим се класира на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година, където реализира най-големия триумф в историята си – четвърто място.

От 1996 до 2010 година е президент на Професионалната футболна лига. Между 2007 и 2011 година е член на Борда на шефовете на Европейската професионална футболна лига. В началото на 2018 година става част от Изпълнителния комитет на БФС.

Носител на най-високото държавно отличие – медал „ Стара планина “, за извънреден принос в региона на физическото образование и спорта.

Българският футболен съюз честити празника на Валентин Михов и му желае здраве и още доста професионални и персонални триумфи!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР