Днес, 6 юни 2020 г., на територията на община Павел

...
Днес, 6 юни 2020 г., на територията на община Павел
Коментари Харесай

14 са задържаните при акцията в Старозагорско

 Днес, 6 юни 2020 година, на територията на община Павел баня и в градовете Казанлълк, Велико Търново и Габрово се организират дейности по следствие на Специализираната прокуратура против организиранта незаконна група за произвеждане, държане и разпространяване на опиати.

Действията се водят от чиновници на ТСБОП и на ОДМВР във Велико Търново и Стара Загора под управлението на прокурори от Специализираната прокуратура, със съдействието на Дирекция " Жандармерия “ на Министерство на вътрешните работи.

Към момента са арестувани 14 лица по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа. Предстои наблюдаващите прокурори да преценяват на кои от тях да бъдат повдигнати обвинявания, за какви действия и какви ограничения за неотклонение да им бъдат избрани.

Извършени са претърсвания и изземвания на 16 адреса. Намерени и конфискувани са радиостанции, тапи за заглушаване, както и огромно количество наркотични субстанции – амфетамини, метамфетамини, марихуана, прекурсори, колби, стъкленици и други съдове, нужни за произвеждане.

В жилище, населявано от едно от арестуваните лица, са открити и конфискувани 43 банкноти с номинал 100 евро. За тях е направена експертна информация, съгласно която те са неистинен парични знаци.

Към момента се водят разпити на очевидци. Събраните доказателства сочат, че незаконната група е работила от лятото на 2018 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР