Днес, 5 май, управляващата коалиция ще обсъди икономическите мерки за

...
Днес, 5 май, управляващата коалиция ще обсъди икономическите мерки за
Коментари Харесай

Управляващата коалиция ще обсъжда икономически мерки за борба с коронавируса

Днес, 5 май, ръководещата коалиция ще разиска икономическите ограничения за справяне с рецесията, подбудена от разпространяването на ковид у нас, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Правителството към този момент разгласи, че няма да предлага удължение на изключителното състояние в страната, което изтича на 13 май. Предстои обаче в Народното събрание да бъде импортиран проектозакон, който да регламентира част от нормите, въведени със закона за изключителното състояние, които да продължат да работят. Реално от поръчката нощес излезе по този начин - ще има удължение на права поради изключителната обстановка с още 2 месеца след 13 май, а отговорностите ще се усилват колкото реши властта, официално в лицето на здравния министър т.е. към този момент Кирил Ананиев.
От Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че оферират държавна дотация за чартърите и улеснен режим за издаване на виза на чужденците за отмора в България - в това число за интервал от 2 години. Сред предложенията, които предстоят да бъдат разисквани са Данък добавена стойност за ресторантьорски услуги да бъде понижено на 9% и да обхване и кетъринга, а за интервал от две години, или до края на 2021 година, ставката да бъде в размер на 5% за още по-бързо възобновяване на сектора и ограничение на последствията от COVID-19. Друго предложение гласи Министерство на туризма да дава на туроператорите, които правят чартърни полети до България, държавна дотация в размер на 6000 евро за всеки полет в период от две години от анулация на изключителното състояние.
Още: " Италия, Испания и Германия стоят все по-добре против ковид, само че в международен мащаб има дълъг път "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР