Днес, 4 януари, отварят яслите и детските градини, в училище

...
Днес, 4 януари, отварят яслите и детските градини, в училище
Коментари Харесай

Отварят детските градини и яслите, учениците до 4 клас се връщат в клас

Днес, 4 януари, отварят яслите и детските градини, в учебно заведение се връщат и учениците от началния курс – от 1 до 4 клас. До края на месеца обаче учениците от 5 до 12 клас ще продължат да се образоват отдалечено в онлайн среда.
За облекчение на родителите на децата в детските градини няма да се изисква здравно от персоналния доктор, а единствено декларация за осведомено единодушие от родителите, че децата са здрави.
Детските градини и яслите ще работят със непоколебим утринен филтър и със засилена стерилизация на пространствата.
Образователният министър Красимир Вълчев към този момент заяви, че системата има подготвеност във всеки един миг да премине още веднъж напълно на отдалечено образование и да затвори градини и ясли, в случай че разпространяването на се ускори.
 Родители не желаят децата да се връщат в учебните заведения и градините Родители не желаят децата да се връщат в учебните заведения и градините
От понеделни (4 януари), децата от 1. до 4. клас и тези в детските градини се връщат в клас и в градините. Това провокира неодобрение...
В учебните заведения ще продължи да се ползва организация, която лимитира взаимоотношението сред обособените паралелки и класове, както и откритите противоепидемични действия по стерилизация на пространствата.
По време на образователните часове учителите ще носят персонални защитни маски/шлемове , като по решение на педагогическия съвет на учебното заведение, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки обособен час. Изключения се позволяват за възпитаници, на които по здравословни аргументи, е предложено да не носят персонални защитни средства за лице.
В учебните заведения ще има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18.00 часа или до привършване на образователните часове при целодневно образование в съответната просветителна институция.
От МОН твърдят, че е основана организация посредством районните ръководства на образованието за приемане на заявки от родители/семейства, които желаят децата им да се образоват в електронна среда от разстояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР