Днес, 4 януари, до края на деня трябва да започнат

...
Днес, 4 януари, до края на деня трябва да започнат
Коментари Харесай

Започват тестовите изпитания на временния мост край Червен бряг

Днес, 4 януари, до края на деня би трябвало да стартират тестовите тествания на построения от инженерния полк в Белене краткотраен мост край червенобрежкото село Чомаковци. Те ще продължат през целия уикенд и в случай че всичко е наред, от понеделник по мостовото оборудване ще може да мине трафик на коли до 20 тона. Това заяви за Actualno.com кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов.
„ Преди да тръгнат колите по моста, би трябвало да инсталираме светофарни уредби и нужните пътни знаци. След това пробно ще минат обособени коли . Има още неща за доизкусуряване. Трябва да уточним радиуса на завоите и какъв габарит на коли ще бъде позволено да минават. Общата товароносимост на моста е 40 тона, ние ще ограничим прекосяването на до 20 тона единични товари “, разясни градоначалникът.
В четвъртък след обяд министърът на защитата Красимир Каракачанов персонално е инспектирал по какъв начин върви монтажът на мостовото оборудване. Той се е срещнал с военнослужещи от инженерно-разузнавателната група от военното формирование в Белене, които участваха в дейностите по построяването на мостова структура над река Искър край Червен бряг, оповестиха от министерството на защитата.
Военните инженери са уведомили своя министър за последния стадий от построяването на мостовата структура, включващ профилното премерване на дъното на реката и устойчивостта на издигнатия мост. Предстои на следващия ден да се извърши пробно стартиране на мостовата структура, след което тя ще бъде предоставена за постоянна употреба. Военните експерти ще продължат от време на време да ревизират положението на мост, разясняват от военното министерство.
„ Министър Каракачанов има забележителен принос за построяването на краткотрайния мост. Като цяло от министерството на защитата получихме цялостно подпомагане за решаването на този доста значим за жителите на общината проблем. Нека поработи най-малко една седмица мостът и ще му създадем публично разкриване, на което особено ще поканим министър Красимир Каракачанов “, добави инж. Данаил Вълов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР