Днес, 30 март, се очаква всички училища на територията на

...
Днес, 30 март, се очаква всички училища на територията на
Коментари Харесай

Стартира кампанията за записване на първокласници

Днес, 30 март, се чака всички учебни заведения на територията на София да разгласят свободните си места за банкет в първи клас за идната образователна година, заяви БНР. А на интернет страниците си образователните заведения ще разгласяват и метода, по който ще се кандидатства - с електронна система на учебното заведение или посредством имейл.
От 21 април до 21 май родителите би трябвало да подадат заявките в съответните учебни заведения като могат да създадат това и по електронен път. Заявлението, попълнено и изпратено на електронната поща на образователното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на учебното заведение.
Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа, изясни шефът на Дирекция " Образование " в Столична община Мария Минчева: " За тази година ще работят разпоредбите и редът, по които са се приемали децата предходната година, т.е. няма промени в приема в първи клас ".
Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в действие прилежащите региони на учебните заведения, които дават най-вече точки при кандидатстване. " В тези региони са добавени само нововъведени административни адреси и са отстранени закрити такива ", добави Минчева.
Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа.
Още: " Коронавирусът упражнява все по-силен напън по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР