Днес - 30 април, изтича крайният срок за подаване на

...
Днес - 30 април, изтича крайният срок за подаване на
Коментари Харесай

Изтича крайният срок за подаване на данъчни декларации

Днес - 30 април, изтича крайният период за подаване на декларациите за физическите лица и заплащането на налога върху приходите.

До среднощ можем да попълним онлайн данъчната си декларация посредством личен идентификационен код или посредством електронен автограф. Плащането на налога за довнасяне също може да стане незабавно с банкова карта, в случай че използваме тази функционалност на приложението, показват от приходната организация.

От Национална агенция за приходите приканват да не се изчаква последния вероятен миг, изключително в случай че изберем въпреки всичко да подадем декларацията си на хартия в офис на Национална агенция за приходите или по пощата - следователно би трябвало да се въоръжим с самообладание, изключително в случай че избираме да внесем документите към края на работния ден.

Плащането на налога за довнасяне също би трябвало да стане през днешния ден, което значи, че би трябвало да се съобразим с работното време на банките.

Говорителят на приходната организация Росен Бъчваров означи, че над 50 % от всички заявления са изпратени по електронен път. Освен това, съвсем всички данъчни заявления към този момент са подадени. В този смисъл той не чака през днешния ден да се образуват огромни опашки пред офисите на организацията.

В последните дни Национална агенция за приходите очакваше повече от 50 000 формуляра

Според приходната организация се резервира наклонността повече от половината данъчни заявления за приходите на физическите лица да са подадени по интернет с ПИК или електронен автограф. 5 календарни дни преди края на акцията в приходната организация са получени малко над 450 000 формуляра. До момента ПИК имат близо 600 000 лица, като данъчните чакат за пръв път през тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията.

И подаването на декларацията, и заплащането може да стане електронно с банкова карта и без такси посредством електронна услуга на Национална агенция за приходите, налична на уеб страницата www.nap.bg.

Също до края на април се заявяват предплатените налози за първото тримесечие на 2019 година най-често от упражняващи свободни специалности, земеделци и наемодатели. Също до края на април самоосигуряващите се би трябвало да подадат осигурителната декларация 6, с която се дефинират окончателните вноски за обществено и здравно обезпечаване, напомнят още от Национална агенция за приходите.

И през тази година от приходното ведомство оферират опция за клиентите си да ревизират всички изплатени им суми отвън трудов контракт през 2018 година посредством електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички възнаграждения, хонорари по цивилен контракти и други, които могат просто да бъдат преписани в декларацията. Така, съгласно данъчните, рискът от пропуски и неточности доста понижава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР