Днес, 3 януари в 11.00 часа на Дондуков“ 2 президентът

...
Днес, 3 януари в 11.00 часа на Дондуков“ 2 президентът
Коментари Харесай

Президентът Радев връчва днес втория мандат на Продължаваме промяната

Днес, 3 януари в 11.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - тази на „ Продължаваме промяната “.

Номинацията за министър председател на Политическа партия ще бъде някогашният учебен министър акад. Николай Денков.

Moreto.net напомня, депутатите не утвърдиха кандидатурата за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който получи първия мандат за сформиране на държавно управление. " За " него гласоподаваха 113 депутати, " срещу " бяха 125. Подкрепа за кандидатурата на проф. Габровски за министър председател с първия мандат пристигна от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, на Движение за права и свободи и " Български напредък ", само че гласовете на депутатите от тези партии не доближиха.

По устав, когато претендентът за министър председател не е утвърден от Народно събрание, идващите 2 решения за конструкция и състав на кабинета не се гласоподават. Днес от " Продължаваме промяната " канят парламентарните групи да изчистят крайния текст на тези цели и задания, да го оформят като програмна декларация с упованията на 5 януари тя да бъде включена за гласоподаване в пленарна зала. Ако тази декларация не бъде призната от Народното събрание, от " Продължаваме промяната " ще върнат мандата за сформиране на кабинет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР