Днес, 29 януари парламентът ще гласува внесения от БСП вот

...
Днес, 29 януари парламентът ще гласува внесения от БСП вот
Коментари Харесай

В НС: Вот на недоверие и първо четене на закона за хазарта на Валери Симеонов

Днес, 29 януари Народното събрание ще гласоподава импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение. Вотът беше импортиран в деловодството на Народното събрание на 20 януари, над четири часа депутатите разискваха претекстовете му. Веднага по-късно ще има гласоподаване на първо четене на скандалния проектозакон за хазарта на Валери Симеонов - припомнете си несъгласията в този материал!
Това е четвъртият избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", като този път той е на тематика " Провал в политиката по околната среда и водите ".
От Българска социалистическа партия мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна заплаха това число да пораства. " Българите дишат един от най-мръсния въздух в Европа, а страната е превърната в бунище ". Според водача на левицата Корнелия Нинова даже да се откри решение на рецесията в  Перник, управляващите не знаят какво ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище и Ловеч. Провалът на държавното управление на Борисов към този момент не е единствено вътрешен. Това е неуспех във връзка с европейското бъдеще на България. Сега е моментът освен да желаяме смяна посредством свалянето на кабинета " Борисов ", само че и да изградим алтернативата, която ще видите в нашите претекстове. Това е една цялостна визия за развиване на зелена стопанска система, зелени градове и съответни ограничения във всяка от трите области – нечистия въздух, боклуците и решаването на казуса с ръководството на водните запаси на България ", съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова по време на дебатите.
По време на дебатите стана ясно, че ГЕРБ дефинира вота като " Пир по време на чума ". Според депутата Георги Марков опозицията в лицето на Българска социалистическа партия би трябвало да се бори не с ръководещите, а с бедствието в Перник. Той упрекна левицата, че вършат спор за трупане на точки за изборите за парламент. " Вие днес загубихте изборите 2021, тъй като не можахте да се надскочите, да ни подадете ръка, дружно да решим едно злополучие ", сподели с оскърбление Марков и акцентира, че поради това Българска социалистическа партия ще изгубят изборите през 2021 година
От Движение за права и свободи към този момент обявиха, че ще поддържат вота на социалистите с претекста, че Движението е уверено във вредата, която ръководещото болшинство нанася на демокрацията, само че и на живота и здравето на всички български жители.
От " Атака " оповестиха, че ще решат дали да поддържат вота по време на гласуването му.
От " Воля " към момента не са декларирали твърда позиция дали ще поддържат документа.
До момента Българска социалистическа партия е получила поддръжка само от Движение за права и свободи. Двете партии разполагат общо със 104 гласа, само че с цел да бъде сполучлив вотът, за него би трябвало да гласоподават 121 депутати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР