Днес, 29.05.2017г., в МЗ беше проведена среща между министъра на

...
Днес, 29.05.2017г., в МЗ беше проведена среща между министъра на
Коментари Харесай

Важна здравна новина за бъдещето на ТЕЛК-овете

Днес, 29.05.2017г., в Министерство на здравеопазването беше извършена среща сред министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров, зам.-министрите Мирослав Ненков, Лидия Нейчева и Светлана Йорданова, от една страна, и министъра на труда и обществената политика Бисер Петков и зам.-министъра на МТСП Султанка Петрова, въпреки това.  На срещата беше разисквана настоящата конюнктура, касаеща активността на ТЕЛК-овете в страната, както и създалата се обстановка с анулираните текстове на Наредбата за здравната експертиза.

Присъстващите набелязаха проект за деяние в кратковременен, средносрочен и дълготраен аспект. В кратковременен аспект: беше извършен диалог с отрасловия вицепремиер Валери Симеонов за незабавно привикване на Националния съвет за тристранно съдействие, като по този метод ще бъде открито краткотрайно решение за работата на ТЕЛК-овете. По предварителна информация НСТС ще бъде призован още идния вторник.

В средносрочен аспект двамата министри и екипите им разискаха пътна карта по повод идната промяна в системата, с оглед осъществяване на държавната стратегия. Беше решено да бъде образувана работна група, в която да вземат участие представители на двете министерства и на Националния застрахователен институт.

От работната група се чака да излезе с отчет за структурни промени, които да бъдат препоръчани и разисквани в Националния съвет по здравна експертиза. В дълготраен аспект, след необятно публично разискване с всички наранени страни, ще се пристъпи към законодателна самодейност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР