Днес, 28.07.2022 г., 73-ма съдебни заседатели положиха клетва в Съдебната

...
Днес, 28.07.2022 г., 73-ма съдебни заседатели положиха клетва в Съдебната
Коментари Харесай

Съдебни заседатели се заклеха в Окръжен съд – Благоевград

Днес, 28.07.2022 година, 73-ма правосъдни заседатели поставиха клетва в Съдебната палата в Благоевград. Церемонията се организира в Зала № 1 на Окръжен съд – Благоевград. Съдебните заседатели за мандат 2022 - 2026 година поставиха клетва на публична гала на Общото заседание на съдиите от Окръжен съд - Благоевград.

Новоизбраните правосъдни заседатели се заклеха да съблюдават тъкмо Конституцията и законите на Република България, да извършват законите по съвест и вътрешно разбиране, да бъдат безпристрастни, обективни, да пазят тайната на съвещанието и да способстват за издигането на престижа на правосъдната власт, като постоянно помнят, че дават отговор за всичко пред закона.

Най – старшият измежду правосъдните заседатели – госпожа Бистра Панчева, дълготраен преподавател по история, понастоящем пенсионер, прочете пред останалите заседатели клетвения лист.

След ритуала за полагане на клетва всички правосъдни заседатели подписаха клетвени листове.

През идващите 4 години новоизбраните правосъдни заседатели ще вземат участие в правосъдните сформира при решаването на наказателни каузи. При решаването на делата те имат еднакъв глас със съдията. Разпределението на заседателите за присъединяване им в наказателните производства ще става на правилото на инцидентния асортимент, посредством софтуер по електронен път.

След встъпването в служба на заседателите стартира встъпително образование, което се организира по линия на Националния институт на правораздаването.

Новоизбраните правосъдни заседатели бяха поздравени от управлението на Окръжен съд Благоевград, което им пожела ползотворна и добросъвестна работа през идващия 4-годишен мандат.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР