Днес, 27 февруари, в Националната референтна лаборатория към Националния център

...
Днес, 27 февруари, в Националната референтна лаборатория към Националния център
Коментари Харесай

Официално: В България продължава да няма коронавирус, всички проби са отрицателни

Днес, 27 февруари, в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни заболявания за новия ковид COVID-19 са изследвани 17 проби на лежащо заболели жители, настанени в лечебни заведения в Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе. Всички те са негативни.

Отрицателни са и всички 19 проби, изследвани през днешния ден във Военномедицинска академия.

„ Времето на опазването на границите отминава. Вносът на новия ковид COVID-19 е неизбежен. Това е ясно от много време на всеки работещ в тази област. Оттук нататък съсредоточаването би трябвало да бъде върху опциите за приемане и лечение на болните, с цел да понижим вредите и загубите. Знаем, че към този момент в съвсем всички балкански страни има случаи, тъй че вносът е неминуем. В историята на медицината няма страна, която да е спряла разпространяване на въздушно-капкова зараза, с предприемането на каквито и да е ограничения за надзор. По-важното е да има къде да бъдат одобрявани и съответно лекувани хората, тъй че даже този невисок предел на леталитет (смъртност) от 2% да бъде снижен оптимално и да спасим колкото се може повече възрастни хора ", предизвести тази заран основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг на Националния действен щаб.

По тематиката за персоналните защитни средства основният държавен здравен контрольор посочи, че Министерството на здравеопазването е осигурило нужните количества за екипите, работещи по летищата и границите, екипите на центровете за незабавна помощ, които имат отговорност за превоза на възможни случаи, за инфекциозните отделения, които ще работят с такива пациенти, както и за чиновниците на гранична полиция. Там, където е неотложно, може да бъде провиснал спомагателен запас. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР