Днес, 26 май, министърът на здравеопазването издаде заповед, с която

...
Днес, 26 май, министърът на здравеопазването издаде заповед, с която
Коментари Харесай

На кръчма и на закрито от понеделник


Днес, 26 май, министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която отпадат част от ограниченията, въведени заради COVID-19.

Съгласно заповедта, считано от 26 май, се позволяват културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, театрални прояви, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при претовареност на местата до 30 % от общия им потенциал на закрито и до 50% от общия им потенциал навън и при оптимален потенциал на потребление на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, юношески центрове, учебни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) съгласно квадратурата на помещението при претовареност на местата не повече от 20 индивида за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. повърхност.

В заповедта на здравния министър се споделя още, че считано от 01.06.2020 година се позволяват визитите в закрити площи на заведения за хранене,  заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни уреди на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове вид МОЛ, питейни заведения, като се изключи нощни заведения, пиано-бар и нощен бар.

Също считано от 1 юни се позволяват всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.

Издадената през днешния ден Заповед № РД-01-277/26.05.2020 година анулира Заповед № РД-01-272 от 20.05.2020 година
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР