Днес, 25 юни 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече

...
Днес, 25 юни 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече
Коментари Харесай

Задържаха двама руснаци за обира на строителен хипермаркет в Пловдив

Днес, 25 юни 2020 година, Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени Р. Л., на 34 година, и А.Г., на 43 година, съветски жители.

Причината за това е, че на 8 юни 2020 година, в гр. Пловдив, в значителен случай, след авансово сговаряне, посредством разваляне на загради, крепко направени за отбрана на парцел – изрязване на отвор на покривната структура на хипермаркет за строителни материали и други артикули на бул. „ Македония “, са лишили непознати движими движимости – парична сума в размер на 12 242 лв., от владението на сдружение със седалище в гр. София, без единодушие на управлението, с желание незаконно да ги присвоят –престъпление по член 195 алинея 1 т. 3 т. 5 във вр. член 194 алинея 1 от Наказателния кодекс. Кражбата е разкрита от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, като следствието се прави от проверяващ служител на реда от Първо районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив.

На 8 юни 2020 година, сутринта, е бил получен сигнал на тел. 112 от шефа на хипермаркет за строителни материали на бул. „ Македония “ в гр. Пловдив, за това, че при отваряне на магазина е открил кражба на пари от помещение, употребявано за трезор. Местопроизшествието е било непокътнато и посетено неотложно от полицейски екипи от Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

При огледа е открито, че на 8 юни 2020 година, в ранните часове, причинителите на кражбата са проникнали в магазина посредством изработен отвор на покрива. Те влезнали вътре по спешната стълба, след което отишли в помещението, където се намирали каси с пари от оборота. От две от тях лишили сумата от общо 12 242 лв.. Установено е, че едната каса е била взломена с техническо средство, а другата – отключена. Извършителите на кражбата напуснали магазина още веднъж по спешната стълба и през отвора на покрива.

Обраха хипермаркет в Пловдив

На 24 юни 2020 година обвинените Р.Л. и А. Г. са били арестувани в гр. София, покрай адреса, където обитавали, при полицейска акция на чиновници на отдел „ Криминална полиция “ и на Първо районно управление (на МВР) - Пловдив към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив. По досъдебното произвеждане е открито, че двамата работели в съветски фармацевтични компании. Те нямат статут на непрекъснато пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи. Не са осъждани. И сега по делото се правят дейни процесуално – следствени дейности. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Пловдив двамата обвинени са арестувани за период от 72 часа. Разследването по случая продължава, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР