Днес, 25.11.2022 г., в Съдебната палата в София се проведе

...
Днес, 25.11.2022 г., в Съдебната палата в София се проведе
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите в България отбеляза 25 години от създаването си с тържествена конференция в Съдебната палата в София

Днес, 25.11.2022 година, в Съдебната палата в София се организира тържествена конференция във връзка 25 години от основаването на Асоциацията на прокурорите в България. Приветствия към управлението и членовете на АПБ насочиха Ашли Варгес, районен управител на Националната организация за битка с престъпността на Англия, представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, основният прокурор на Република България Иван Гешев, ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков, заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов, шефът на Националния институт на правораздаването Меглена Тачева, ръководителят на Съюза на юристите в България Владислав Славов и други
 
 Асоциацията на прокурорите в България означи 25 години от основаването си с тържествена конференция в Съдебната палата в София Асоциацията на прокурорите в България означи 25 години от основаването си с тържествена конференция в Съдебната палата в София Източник: АПБ
" За мен е чест да ознаменувам тази годишнина с вас. Благодаря за положителното съдействие и извънредно ползотворното партньорство през последните 25 години. Заедно дадохме и ще дадем очаквания и фантазии за българските деца. Иска ми се да виждам повече младежи в специалностите на прокурори и съдии и съм убеден, че с работата си асоциацията ще спомогне за това ", обърна се Ашли Варгес към присъстващите в зала " Тържествена " в Съдебната палата. Представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев поздрави членовете на асоциацията и означи, че тя се е утвърдила като водещ фактор за отбрана на независимостта освен на магистратите, само че и на цялата правосъдна система.
 
" Дейността на Асоциацията на прокураорите е ориентирана към правото и законността, към независимостта на правосъдната власт. Тя е единна, сплотена, в нея членуват дейни и целенасочени в отстояването на ползите на правосъдната власт хора. През всички тези години асоциацията сполучливо извършва задачите си за обединяване на прокурорите в цялата страна, утвърди се като влиятелен страж на прокурорската специалност, увеличи информираността на жителите, а оттова и доверието в правосъдната система ", сподели Боян Магдалинчев.
 
Иван Гешев насочи поздравления във връзка 25-ата годишнина на съсловната организация в качеството си освен като основен прокурор, само че и като член на АПБ. " За мен е чест и горделивост да съм част от тази асоциация. Тя пази и съм сигурен, че ще продължи да пази достолепието и професионалната чест на българските прокурори. Тя ги поддържа освен при политически и медийни офанзиви, само че ги пази и от административен напън.  Няма по-голяма мощ от това да бъдеш подсилен от своята съсловна организации, от сътрудниците и от приятелите си. Това дава подтик, мощ да продължиш да работиш в полза на жителите, върховенството на закона и правораздаването ", акцентира основният прокурор.
 
 Асоциацията на прокурорите в България означи 25 години от основаването си с тържествена конференция в Съдебната палата в София Асоциацията на прокурорите в България означи 25 години от основаването си с тържествена конференция в Съдебната палата в София Източник: АПБ
Иван Гешев посочи ролята на АПБ в последните години освен поради провокациите, произлизащи от пандемията от COVID-19, а и поради невиждания политически напън, на който прокуратурата и правосъдната власт са подложени. Той уточни, че прокуратурата е извънредно сплотена и с помощта на поддръжката съсловната организация. " Тя сподели съпричастност, възприятие, емпатия към проблемите на българските жители, сподели схващане към проблемите на българското общество ", сподели Иван Гешев.
 
Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков прикани членовете на АПБ да не престават да работят със същия хъс и сила за отстояване правата на прокурорите. " Асоциацията към този момент е в най-хубавата си възраст, в която се построяват най-хубавите неща в една организация. Бъдете здрави! За постигането на по-голяма нормалност в нашия живот ", сподели Георги Чолаков.
 
Заместник основният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов приветства АПБ за благотворителните начинания и обучителните стратегии, които интензивно провежда. " В днешно време, когато обществото е все по-разделено, асоциацията а прокурорите е заварката, която сплотява прокурорите. Това е значимо, тъй като част от политическата класа насочва злостни, недвусмислени, неточни нападки към прокуратурата. Когато се приказва за правосъдна промяна и промяна в правоприлагането, асоциацията би трябвало да поема дейна роля, с цел да се чуе гласът на магистратите и да се отбрани независимостта на прокуратурата ", сподели Борислав Сарафов.
 
Евгени Иванов изрази задоволеност, че за четвърт век асоциацията е съумяла да стигне с изключение на до сътрудниците си прокурори и до хората. " Животът на Асоциацията на прокурорите е доста плевел, прочувствен и доста стойностен. Той надалеч надвишава рамките на елементарното, надалеч надвишава клишетата. Според мен силата на асоциацията е в две съществени неща - основаването на възприятие за общественост и опцията, която дава на сътрудниците да се познават между тях ", уточни Иванов.
 
" За да си член на Асоциацията на прокурорите би трябвало откровено да обичаш работата си и да обичаш своите сътрудници. Това не е обвързване. Когато един път си бил член на асоциацията, ти я носиш вечно в сърцето си. Независимо накъде те води вятърът на живота ", сподели ръководителят на АПБ Владимир Николов. 
 
Той връчи почетни плакети на някогашни членове на организацията, които са били измежду учредителите й, както и на институции, с които Асоциацията на прокурорите работи в засилено партньорство.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР