Днес 25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо

...
Днес 25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо
Коментари Харесай

ПП Български демократически форум с позиция за споразумението с ГЕРБ

Днес 25.04.2019 година Политическа партия Български демократически конгрес (БДФ) подписа политическо съглашение с Политическа партия ГЕРБ за поддръжка в идните избори за европейски парламент и за бъдещо политическо единодушие.

Това написа в публична позиция от пресцентъра на Политическа партия БДФ, която публикуваме без редакторска интервенция:

"За Политическа партия БДФ, за жалост, 30 години след началото на демократичните промени в България към момента остава настояща идеологическата борба с Българската социалистическа партия, която все по-видимо се отдалечава от европейските социалдемократически правила и все по-отчетливо се връща към болшевишките си корени.

Тази борба не е единствено на национално равнище, през днешния ден тя се проектира с особена заостреност и на европейско равнище. Тя предопределя дали Европейският съюз ще се ръководи с леви или десни политики. Дали европейската общественост, ще успее да преодолее разрушителните псевдо-националистически трендове и ще откри ли оптималния вид на обновяване. Тази борба директно визира българския народен интерес, геополитическата ни ориентировка и европейската сигурност. Водени от всичко това за Политическа партия БДФ е значимо на идните избори за европейски парламент да не се допусне превес на левите политически сили.

Политическа партия БДФ постоянно е отстоявала разбирането си, че всяко разделяне на демократичните сили е пагубно. Това ни стимулира да подпишем съглашение с ГЕРБ през днешния ден. Още повече откакто в записаната от тях листа има персони, които познаваме и с които сме работили по тематики за оценка на предишното и наказание на комунистическия режим.

Същевременно ние считаме, че е необходимо да се предефинира в актуалния подтекст що е дясно и ляво, както и кои са десните политики на България. Належащо е да се дефинират кои са достоверните субекти, които образуват дясното политическо пространство. Затова Политическа партия БДФ ще продължава да работи за образуване на обединен десен фронт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР