Днес, 23 юли 2019 г., в сградата на Фонд на

...
Днес, 23 юли 2019 г., в сградата на Фонд на
Коментари Харесай

Фонд на фондовете отвори офертите за избор на финансов мениджър за инвестиции в стартиращи бизнеси

Днес, 23 юли 2019 година, в постройката на Фонд на фондовете се организира обществено съвещание, на което бяха отворени офертите, получени по процедурата за възлагане на социална поръчка с предмет „ Изпълнение на финансов инструмент Фонд за ускорение и начално финансиране II “.
Той е подкрепят със средства по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, съфинансирана със средства от Европейския фонд за районно развиване.
Фондът за ускорение и начално финансиране II ще ръководи обществени средства от 35,6 милиона лв., като се чака те да бъдат допълнени с частен капитал от минимум 10%.
По своята същина инструментът съставлява акселераторска стратегия, която дава дялово финансиране на започващи предприятия в най-ранен стадий от тяхното развиване в композиция с портфейл, ориентиран към по-напреднали старт-ъпи. В рамките на програмата утвърдените претенденти имат достъп до бизнес водачи, които споделят опита и контактите си и дават на практика насоки за развиването на обособените планове. На участниците съгласно потребностите могат да се дават също обучителни, административни, счетоводни, правни и други действия или услуги.
При избора на фонд управител най-важният аршин е опитът с реализиране на вложения на ранен стадий от развиването на фирмите. Това включва способността да се разпознават положителни бизнес хрумвания, да се оценят и да влагат в тяхното бъдещо развиване, довеждайки ги до сполучлива пазарна реализация.
Съществен е и детайлът във връзка с работата в екип и построяването на организационна конструкция и системи за надзор, в сходство с условията на регламентите за ръководство на Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ).
Очаква се посредством определения фонд управител да бъдат финансирани минимум 76 предприятия, като вложенията във всяко едно да са в диапазон от 30 хиляди лв. до 2 милиона лв..
Участниците, подали предложения в избрания период, са:
Обединение „ Витоша Венчър Партнърс “ с основни лица Марин Илиев Илиев, Марис Прии, Ерик Никълъс Пол Андерсън, Йоханес Пол Вайнбергер, Максим Гурвиц, Никола Милков Стоянов;
Обединение „ Фаърпат Венчър Фонд “ с участници в обединяването Бьорн Пирвиц, Явор Василев, Зорница Йорданова, Стивън Грег Кайл, Александър Алдев, Матю Бендер.
Предстои обзор и оценка на подадените предложения за присъединяване в процедурата, въз основа на което ще бъде определен финансов управител, с което фондовете за ускорение и начално финансиране с поддръжката на Фонд на фондовете ще станат три. На пазара към този момент набират планови оферти „ Невек Мениджмънт “, който ръководи общ запас от 53,4 милиона лв. и “Иновейшън Акселерейтър България “ АД с общ размер на средствата от 30,5 милиона лв..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР