"Днес, 22.03. 2018 г. беше подписан Колективният трудов договор (КТД)

...
"Днес, 22.03. 2018 г. беше подписан Колективният трудов договор (КТД)
Коментари Харесай

Вдигнаха заплатите в "Пирогов"

"Днес, 22.03. 2018 година беше подписан Колективният трудов контракт (КТД) в „ Пирогов”. Неговите параметри плануват нарастване на главното трудово заплащане за период от 1 година. Фонд работна заплата се усилва за лекарите, експертите по здравни грижи (медицински сестри, медицински лаборанти, медицински рехабилитатори и др.) и санитарите. Респективно те ще получават до 300 лв. повече. Парите за санитарите бяха нараснали с нарастването на минималната работна заплата, което е отразено в КТД ", осведомят от "Пирогов ".



Снимка: Пирогов

Парите за нарастването на главните трудови хонорари няма да окажат отрицателно въздействие върху разплащането с доставчиците и покриването на останалите отговорности на лечебното заведение.

Договорът, който влиза в действие от 1 април 2018 година, беше подписан сред изпълнителния шеф на болничното заведение проф. доктор Асен Балтов и ръководителите на пироговските секции на двата синдиката КНСБ и КТ „ Подкрепа”.

Изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов акцентира, че с този контракт се слагат основите на възстановяване на главните трудови хонорари.

От синдикатите оповестиха, че с подписването на този КТД главните заплатите в „ Пирогов” стават над междинните в браншовия контракт в бранш опазване на здравето. Този КТД носи непоклатимост и основа за развиване на работните заплати при положителни финансови резултатие на болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР