Днес, 21 май 2019 г., в сградата на Фонд на

...
Днес, 21 май 2019 г., в сградата на Фонд на
Коментари Харесай

Фонд на фондовете отвори първоначалните оферти за избор на финансови посредници за „ Фонд Мецанин/Растеж “

Днес, 21 май 2019 година, в постройката на Фонд на фондовете се организира обществено съвещание, на което бяха отворени първичните предложения, получени по процедурата за възлагане на социална поръчка с предмет „ Фонд Мецанин/Растеж ". Той е финансиран със средства по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.
Фонд Мецанин/Растеж (ФМР) ще ръководи обществени средства от 75.3 млн. лева, като се чака инструментът да притегли и в допълнение частно финансиране от най-малко 32.3 млн. лева
Фондът поддържа развиването на конкурентоспособността на българските дребни и междинни предприятия (МСП) в зрял стадий на развиване. Чрез него ще се обезпечи достъп до различно финансиране за фирмите с капацитет за напредък, проекти за разширение, възстановяване на активността, нахлуване на нови пазари, както и създаването на нови артикули и услуги.
Прилагането на финансовия инструмент ще докара до увеличение на продуктивността и капацитета за експорт на българските МСП. Наред с бизнес задачите, инструментът ще бъде ориентиран и към развиването на управническия потенциал и корпоративното ръководство на финансираните предприятия.
Подкрепата от ФМР ще се реализира под формата на дялови и квази-дялови вложения, основна част, от които ще бъде предоставена под формата на мецанин финансиране.
Участниците подали първични предложения в избрания период са, както следва:
„ Бългериан Мецанин Партнърс " ДЗЗД, с участници в обединяването: Иван Маркос Христанов; Евгени Ангелов Ангелов; Елеонора Христова Сърбова; Диана Павлова Аладжова; Лоид Фредерик Шулц; „ Ривър Стикс Кепитъл " ЕАД
Обединение „ Мейфеър Партнърс ", с участници: Андрю Серижио Газитуа; Гавин Джон Александър; Густаво Перота; Илиян Димитров Илиев; Йордан Димитров Петров
Обединение „ Сисиел България ", с участници: Норман Антъни Столкър; Флориан Хут; Баръш Сиври; Оринбашар Муратович Куатов; Димитър Николов Костадинов; Ивайло Георгиев Спасов; Димитър Венелинов Узунов; Георги Кръстев Вангелов.
На общественото съвещание комисията разгласи датите за договарянията, както и тематиките, по които те ще бъдат извършени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР