Днес, 21 март 2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в

...
Днес, 21 март 2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в
Коментари Харесай

Съдят двама надзиратели от затвора в Бургас заради смъртта на Горан Горанов

Днес, 21 март 2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Районен съд гр. Бургас обвинителен акт против Стилиян К. и Ангел М.- надзиратели в Затвора гр. Бургас, за породена от тях по несъобразителност в изискванията на без значение съпричинителство гибел на лишен от независимост - закононарушение по чл.122 ал.1 от Наказателен кодекс.

Стилиян К. и Ангел М. са предадени на съда за това, че на 25.03.2017г., за времето от 07.00ч. до 07.30ч., в гр.Бургас, като надзиратели в Затвора-Бургас, при изискванията на без значение съпричиняване, посредством безучастие, по несъобразителност са предизвикали гибелта на лишен от независимост, настанен в наказателна килия във II-ра зона с нараснала сигурност в Затвора Бургас.

Сутринта на 25.03.2017г. зародила щета на парната апаратура в спалното помещение на ограничения от независимост Г.Г., при която имало свободно приключване /пробив/ на водна пара под налягане с температура 140 градуса по Целзий. При съприкосновението ѝ с тялото на потърпевшия, тя провокирала тежка термична контузия, несъвместима с живота - попарване на дихателните пътища и на 53% от кожата на главата на умрелия. Вследствие на това настъпила гибелта на ограничения от независимост Г.Г.

Наказателната отговорност на двамата надзиратели е ангажирана, защото макар че са били длъжни, не са изпълнили законовото си обвързване да обезпечат отбраната, сигурността и сигурността на ограничения от независимост и при зародила спешна обстановка с парното отопление, не са подхванали навреме ограничения за ограничението, превъзмогването и ликвидирането на следствията от нея и запазване на живота и здравето на ограничения от независимост.

Спрямо тях е наложена възбрана за овакантяване на страната. Ако бъдат приети за отговорни Стилиян К. и Ангел М. могат да получат наказване „ отнемане от независимост “ до 5 години, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата в Р България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР