Днес, 21 февруари 2022 г., следовател от Националната следствена служба

...
Днес, 21 февруари 2022 г., следовател от Националната следствена служба
Коментари Харесай

Съдят шофьор за катастрофа, при която е загинала жена

Днес, 21 февруари 2022 година, следовател от Националната следствена работа е предявил обвиняване по досъдебно произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, на А.Б., на 36 година, за това, че на 29.01.2022 година към 14,30 ч. на автомагистрала “Тракия “, км 102+900, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж “, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата. Той навлязъл в димящ сектор от пътя със скорост, която e била механически несъобразена с лимитираната от дима видимост за съответния пътен сектор, в резултат на което предизвикал пътнотранспортно произшествие, като блъснал в задната част лек автомобил „ Тойота Ярис “.

В резултат на това по несъобразителност е предизвикал гибелта на 55-годишната Е.П., управлявала лекия автомобил „ Тойота Ярис “. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.1 писмен знак “в “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс. Пробите за алкохол и опиати на А.Б. са негативни.

На съображение чл.199 и чл.69а, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс наблюдаващият прокурор е постановил краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство на А.Б., изпратено за осъществяване на бранш „ Пътна полиция “, гр. Пловдив.

Действията по следствието по досъдебното произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, се правят от следовател от Националната следствена работа. Те са съгласувани с наблюдаващия прокурор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР