Днес, 21.05.2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност

...
Днес, 21.05.2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Обвиниха трима за жестокото убийство на ромка в Орландовци

Днес, 21.05.2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ притегли към наказателна отговорност трима чиновници на охранителна компания за осъществено от тях ликвидиране по изключително непосилен за жертвата метод –престъпление по член 116 ал.1,т.6 вр. член 115 вр. член 20 ал.1 от Наказателен кодекс.

Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. са упрекнати, по тази причина, че на 16.05.2019г. в гр. София, на територията на месокомбинат „ Родопа-София “, в съучастничество като съизвършители, по изключително непосилен за жертвата метод, съзнателно са умъртвили П.С.

Тримата причинители завързали ръцете на потърпевшата и ѝ нанесли голям брой удари по главата, гръдния панер, корема и крайниците. В резултат на това се развили травматичен и хеморагичен потрес, довели до изострен срив на хемодинамиката и настъпване на гибелта ѝ.

Единият от извършители- Владислав Д., е осъществил действието в изискванията на рисков рецидив, откакто е бил наказан в чужбина за трафик на наркотични субстанции на 13 години и 4 месеца отнемане от независимост.

Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа, с оглед обезпечаване явяването им пред съда за установяване на мярката за неотклонение „ задържане под стража “.

Ако бъдат приети за отговорни по повдигнатите им обвинявания, извършите могат да получат санкции в размер от 15 /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години „ отнемане от независимост “, „ пожизнен затвор “, или „ пожизнен затвор без право на подмяна “.

Разследването по случая продължава, оповестиха от пресцентъра на СГП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР