Днес, 21.04.2020 г., Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане

...
Днес, 21.04.2020 г., Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане
Коментари Харесай

Пиян шофьор подкара такси в София, подгони и хора с палка

Днес, 21.04.2020 година, Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Антоан Р. за това, че управлявал моторно транспортно средство - лек автомобил, с централизация на алкохол над 1,2 на хиляда, а точно 2,58 /две цяло и петдесет и осем/ на хиляда, открито по надлежния ред - закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 18.05.2019 година в гр.София, ж.к. „ Дружба “, обвиненият Антоан Р., откакто бил използвал алкохол, се качил в лек автомобил - обозначен като таксиметров автомобил и го привел в придвижване.

Пиян и под карантина мъж провокира злополука

Около 19.45 часа Антоан Р. управлявал автомобила в междублоково пространство в ж.к. „ Дружба “, като мощно форсирал мотора на автомобила и привлякъл вниманието на Б.К., който се намирал наоколо.

По същото време А.М. и К.П. се намирали пред блок наоколо до мястото и разговаряли, когато Антоан Р. се доближил към тях с управлявания от него автомобил и защото му пречели да паркира до парково пространство, още веднъж мощно изфорсирал мотора на автомобила. А.М. и К.П. се изплашили и се отдръпнали. В този миг Антоан Р. спрял съвсем до тях и почнал да им крещи, те се пробвали да го успокоят, само че обвиненият излязъл от автомобила с палка в ръка и тръгнал след тях.

През това време се появил и Б.К., който чул крясъци, при неговата поява Антоан Р. почнал да изяснява, че А.М. и К.П. са го нападнали. По време на диалога Б.К. усетил, че Антоан Р. мощно лъха на алкохол и поради агресивното му държание подал сигнал на телефон 112, всички останали на мястото до идване на екип на 08 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи. Полицейските чиновници открили, че в реалност Антоан Р. мощно лъха на алкохол и извикали за подпомагане екип на отдел „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи.

Служителите от отдел „ Пътна полиция “ направили инспекция на Антоан Р., той бил тестван с техническо средство „ Алкотест Дрегер 7510 “, като тестът отчела позитивен резултат от 2,58 на хиляда.

Служителите от отдел „ Пътна полиция “ издали на Антоан Р. ваучър за здравно проучване и го съпроводили до болнично заведение в гр. София, където той отказал да даде кръв за химическо проучване.

Съгласно чл.6, ал.9 от Наредба №1/19.07.2017г. - за реда за определяне използването на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози „ Концентрацията на алкохол в кръвта...се открива въз основа на показанията на техническото средство за определяне концентрацията на алкохол в кръвта... в случаите на отвод на лицето да подпише или да получи талона за проучване, при отсъствие в избрания период на посоченото място или при отвод за проучване с доказателствен анализатор и/или за предоставяне на проби за проучване “.

На 21.04.2020г. против обвинения Антоан Р. е импортиран обвинителен акт. Предстои наказателното произвеждане против него да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР