Днес, 20 септември, баскетболният свят в България загуби един от

...
Днес, 20 септември, баскетболният свят в България загуби един от
Коментари Харесай

Почина Васил Пелтеков

Днес, 20 септември, баскетболният свят в България загуби един от доайените си. На 86-годишна възраст в София умря Васил Пелтеков.

До последните си дни Пелтеков милееше и дишаше с обичания си баскетбол. Той беше дълготраен член на Етичната комисия на БФБаскетбол, а също - член на Дисциплинарно административния съвет на НБЛ доникъде на предишния сезон. За работата си в лигата през януари получи и почетен плакет от ръкводството на елитното ни състезание.

От 1957 година до 1993 година Пелтеков работи като учител и дълготраен завеждащ бранш „ Баскетбол “ във ВИФ „ Георги Димитров “ и НСА. Като треньор извежда студентските тимове до 15 трофеи на страната. Помощник-треньор е на женския отбор на България, който печели международната студентска купа на Универсиадата в София през 1961 година

Участва в написването на три учебника и на пет независими методически управления по баскетбол. Съдия и комисар „ републиканска категория “ (1955-1992). Директор на юношеска школа по баскетбол в Гоце Делчев (1955/1956), треньор на всички възрастови групи в клуба на Пирин Гоце Делчев. В продължение на 25 години е треньор на мъжкия студентски тим на ВИФ и НСА – в А група, Б група и студентското състезание. С тима на ВИФ е притежател на Купата за великодушие през 1972 година Работи като помощник-треньор и в женския отбор на Академик София, който взе участие в евротурнирите.

Преподавател в университета в Алжир (1979-1982) и дълготраен член на Треньорския съвет и Комисията за деца и юноши към федерацията по баскетбол. Регионален представител на федерацията за регион „ Витоша “ (2004-2011).

Екипът на Sportal.bg изрича сърдечните си съболезнования на фамилията и околните на Васил Пелтеков! Поклон пред светлата му памет!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР