Днес, 20 ноември Общото събрание на СУ Св.Климент Охридски ще

...
Днес, 20 ноември Общото събрание на СУ Св.Климент Охридски ще
Коментари Харесай

Софийският университет избира ректор

Днес, 20 ноември Общото заседание на СУ " Св.Климент Охридски " ще избере еднолични и групови органи за ръководство и надзор на университета.
Първото съвещание на Общото заседание на Софийския университет за новия мандат 2019-2023 година, което ще стартира в 9.30 часа в 272-ра публика, ще стартира с избор на комисии; Следва избор на ръководител и заместник-председател на Общото заседание на Софийския университет; Мандатен регистриран отчет на Ректора; Отчетен отчет на Контролния съвет и приемане на докладите за 2018 и 2019 г.; Отчет на Университетския публичен покровител за 2019 г.; Избор на Ректор; Избор на Контролен съвет; Избор на Университетски публичен застъпник; Избор на Академичен съвет.
Съгласно признато през 2017 година изменение в Правилника за устройството и активността на Софийския университет съвещанията на Общото заседание са открити за членовете на академичната общественост. Предложение на ректора проф. Анастас Герджиков, направено през 2018 година, съвещанията да бъдат открити и за представители отвън академичната общественост, не беше признато.
Затова Общото заседание ще гласоподава първоначално дали представителите на медиите ще могат да участват на съвещанието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР