Днес, 20 май, Джо Кокър щеше да навърши 74 години!

...
Днес, 20 май, Джо Кокър щеше да навърши 74 години!
Коментари Харесай

Ти си толкова прекрасна - великият Джо Кокър и любовта, на която ни учеше!

Днес, 20 май, Джо Кокър щеше да навърши 74 години!

За жал ориста си го взе доста по-рано от нужното и ни остави единствено с невероятната му музика, която ще ни топли вечно.

На 22 декември 2014 година светът загуби още един от огромните в музиката. Легендата на блус и рок музиката Джо Кокър си отиде от този свят на 70-годишна възраст малко преди Коледа.

Кариерата на Кокър продължи повече от 40 години, като в същото време изпя шлагери като „ You Are So Beautiful “, „ Unchain My Heart “ и „ Up Where We Belong “.



Джо е роден като Джон Робърт Кокър. Известен с „ грапавия “ си глас той стартира кариерата си едвам на 15 години, пеейки по пъбове и клубове в Шефийлд през 60-те години на предишния век. Тогава става член на групите The Avengers, където пее под името Ванс Арнолд, след това отива в Big Blues (1963) и в The Grease Band (1966).



Първият му огромен шлагер, който влиза в английския топ, е „ With a Little Help From Мy Friends “, който е кавър на Бийтълс от албума „ Sergeant Pepper “. През 1969 Джо Кокър взима присъединяване в рок фестивала в Уудсток. Дуетът му с Дженифър Уорнис – „ Up Where We Belong “ става международен шлагер е печели както Grammy, по този начин и награденията на Академията. Джо Кокър е почетен с ордена на Британската империя през 2007 година През предходната година той счупи всички свои върхове с броя на публиката, която събра на концертите си в Европа. Последният му концерт беше в Хамърсмит, Лондон през юни.



За пръв път Джо идва в България през 1994 година, когато изнася концерт в НДК. Свири и на сватбата на Николай Банев през 2006 година в София. Третото му посещаване у нас е през 2011 година още веднъж в София. Тогава промотира новия си албум и радва публиката с невероятното осъществяване на „ You Can Leave Your Hat On “.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР