Днес, 20 март, британският премиер Тереза Мей официално ще поиска

...
Днес, 20 март, британският премиер Тереза Мей официално ще поиска
Коментари Харесай

Тереза Мей ще поиска от ЕС отлагане на Brexit - с колко?

Днес, 20 март, английският министър председател Тереза Мей публично ще изиска от Европейския съюз Brexit да бъде отсрочен, написа БГНЕС, цитирайки BBC.
Според източници от английския кабинет, министър-председателят на Англия ще изиска отсрочване на излизането от Европейски Съюз до 30 юни, само че с опцията отлагането да е доста по-голямо. Източник на BBC от държавното управление твърди, че Тереза Мей може да изиска излизането от Общността да бъде отсрочено с цели 2 години, само че към момента не е взето окончателното решение за периода. Според източници на BBC, когато е бил обсъждан периода на отлагането, сред министрите в държавното управление е имало значително несъгласия.
Преговарящият с Англия от страна на Европейски Съюз Мишел Барние напомни, че за отсрочване на Brexit би трябвало да има " съответен проект ". Към момента Англия би трябвало да напусне Европейския съюз на 29 март, макар че няма договорка с Брюксел за изискванията на раздялата.
В идващите дни главните моменти към Brexit са следните:
- Днес ще бъде изпратено формалното, документално искане от Лондон до Европейски Съюз за отсрочване на Brexit след 29 март.
- В четвъртък Тереза Мей ще пътува до Брюксел, с цел да разиска персонално с европейските водачи разновидностите за деяние по време на срещата на върха на Европейски Съюз.
- Всички 27 страни-членки на Европейски Съюз би трябвало да се съгласят да има отсрочване, с цел да стане то факт.
- Двете камари на английския парламент ще гласоподават всяко отсрочване на Brexit.
На конференция в Брюксел Мишел Барние сподели, че " по-дълго отсрочване на Brexit би трябвало да е съпроводено с ново събитие, нов политически развой ". " Не желаеме след отлагането да се окажем в същото състояние, в което сме в този момент ", сподели Барние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР