Днес, 20 декември 2018 г., Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняема

...
Днес, 20 декември 2018 г., Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняема
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняема и задържаха 27-годишната жена, хвърлила новороденото си бебе в река Арда

Днес, 20 декември 2018 година, Районна прокуратура-Кърджали притегли като обвинена Д.Х., на 27 година, за закононарушение по член 120 от Наказателния кодекс – за ликвидиране, осъществено от майка върху рожба във време на раждането или незабавно след него.

До момента е открито, че на 18 декември 2018 година, в гр. Кърджали, край река Арда, в региона на Водното огледало, Д.Х. е родила живо дете от мъжки пол. Към 16 часа положението ѝ се влошило и родилката потърсила здравна помощ в МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “, гр. Кърджали. Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група. Полицейските чиновници почнали търсене на детето.

Новороденото бебе е било намерено мъртво, на 19 декември 2018 година, в коритото на Водното огледало в гр. Кърджали. От събраните досега доказателства е открито, че след раждането дамата е изхвърлила бебето във водите на река Арда. По случая се правят процесуално-следствени дейности – назначена са съдебно-медицинска и други експертизи, осъществени са разпити на очевидци, огледи и други

Обвиняемата Д.Х. е арестувана за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, като следва да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на нея, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР