Днес (20.11.20 г.) представители на община Пловдив и Лайънс клуб

...
Днес (20.11.20 г.) представители на община Пловдив и Лайънс клуб
Коментари Харесай

Благотворително: Набират средства за закупуване на шоков фризер

Днес (20.11.20 г.) представители на община Пловдив и Лайънс клуб Пловдив - Филипополис ще бъдат пред Римския стадион в града сред 13:00ч. и 14:00ч., където ще насочат зов към хората с положителни сърца да оказват помощ за закупуването на животоспасяващия, по този начин наименуван " шоков фризер " .
Вече втора седмица продължава благотворителната акция „ Спаси живот ” за набиране на средства за закупуване на неотложна здравна инсталация . Шоковият фризер служи за предпазване на от преболедували от COVID-19. Фризерът ще бъде дарен на Центъра по трансфузионна хематология /Кръвен център – Пловдив/. Цялата нужна сума за закупуването на шоковия фризер е в размер на 77 200 лв., като досега са събрани близо 40 000 лв..
 Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград
Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград, които са в тежко положение, вследствие затруднения от ковид COVID-19. Бли...
В Пловдив към този момент е допустимо извличането на кръвна плазма, откакто Кръвният център бе оборудван с нужната инсталация за осъществяване на процедурата.  За момента в Центъра е основана организация за работа без шоковия фризер, само че в най-кратък период е нужно да се обезпечи професионалното съоръжение, с цел да се подсигурява качественото на предпазване на получената плазма. До през вчерашния ден даряването на кръвна плазма на територията на страната можеше да се прави само в София и Варна, което забавяше неведнъж пътя на плазмата до болничните кревати. След дарението на животоспасяващата инсталация пловдивчани ще имат елементарен достъп да подаряват за нуждаещите се и по този метод ще дадат късмет на доста хора да съумеят да се преборят с подлата болест.
Центърът обслужва 1 407 000 поданици на територията на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Един донор може да помогне на трима в тежко положение. В страната към този момент има над 22 000 души преболедували COVID-19 със основани антитела, които организмът особено е създал против новия ковид. Това дава късмет ние сами да си помогнем посредством кръводаряване.
Членовете на Лайънс клуб Пловдив – Филипополис насочат зов към всички жители на Пловдив и другари от страната да поддържат акцията за набиране на средства за закупуване на шоковия фризер за Центъра по трансфузионна хематология. „ Ние служим с настройката да дадем опция на всички, които осъзнават значимостта на благотворителността в сложни моменти като този. Нека всички се обединим, с цел да спасим животи! “, приканва един от членовете клуба.
Банковата сметка, по която могат да се подаряват средства, е:
" УниКредит Булбанк "!АД:
BG 15 UNCR 7000 1524 18 93 18
Титуляр на сметката: Нели Димитрова Иванова
Основание: Събиране средства за шоков фризер
 От през днешния ден и във Варна може да се подарява кръвна плазма От през днешния ден и във Варна може да се подарява кръвна плазма
Нов център за кръвна плазма отваря порти във Варна през днешния ден, 16 ноември. Така в страната към този момент има град, отвън София, в който преболедували...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР