Днес (20.07.2018 г.), в рамките на по-малко от два часа,

...
Днес (20.07.2018 г.), в рамките на по-малко от два часа,
Коментари Харесай

Два инцидента на жп прелези за няма и два часа

Днес (20.07.2018 г.), в границите на по-малко от два часа, на територията на страната се случиха два случая на прелези заради неспазване на разпоредбите за прекосяване през прелез, заложени в Закона за придвижване по пътищата. В първия случай, от 10.58 ч., на прелез в междугарието Калояново-Граф Игнатиево, при опит за прекосяване при спуснати бариери, лек автомобил е ударен в задната му част от преминаващия пътнически трен, пътуващ по направление Карлово-Пловдив. При случая няма потърпевши, само че има нанеси леки материални вреди по локомотива. Автомобилът е избягал от местопроизшествието.

Вторият случай е от 12.30 ч. в междугарието Суворово-Девня. При прекосяване през прелеза в региона при постоянно задействана звукова и светлинна сигнализация, указващи приближаването на трен, лек автомобил прави опит за прекосяване, незачитайки подаваните от оборудването сигнали. Автомобилът е ударен от преминаващия пътнически трен, пътуващ по направление Добрич-Варна. Няма потърпевши. Инцидентът докара до прекратяване на придвижването на влаковете и пътните транспортни средства в региона на прелеза за час и половина.

Във връзка с случаите от през днешния ден, летния интервал и свързаната с това нараснала активност на придвижването по пътищата, управлението на „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура ” за следващ път приканва водачите на пътни транспортни средства да бъдат деликатни, да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата. Всяко неспазване на Закона за придвижване по пътищата и прекосяване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на трен към прелеза, е риск за живота на водачите на транспортните средства и техните спътници. Инциденти от този жанр нарушават графика за придвижване на влаковете, лишават от персоналното време на пасажерите, ползващи железопътен превоз, и провокират обилни стопански загуби за НКЖИ и железопътните оператори. Неизмеримо по-важни от материалните вреди са човешкият живот и здраве!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР