Днес (19-и септември) е професионалният празник на . От 1992

...
Днес (19-и септември) е професионалният празник на . От 1992
Коментари Харесай

Локомотивните машинисти празнуват професионалния си празник

Днес (19-и септември) е професионалният празник на. От 1992 година насам Денят на локомотивния ватман в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Към момента в 2-те сдружения на „ Холдинг БДЖ ” („ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД и „ БДЖ - Товарни транспорти ” ЕООД) работят близо 1 500 локомотивни машинисти, помощник-машинисти, локомотивни инструктори и депомайстори, по-голяма част от които са ученици на Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков ” или на неговия предходник – Полувисшия железопътен институт, както и на Центъра за професионално образование към БДЖ.
Българските локомотивни машинисти усъвършенстват своята професионална подготовка посредством присъединяване в разнообразни курсове, проведени от Центъра за професионално образование (ЦПО) към „ БДЖ - Пътнически транспорти ”. Тази година ЦПО откри за първи път курс за професионално образование, посредством който непосредствено се придобива подготовка за локомотивен ватман. През годината досега за машинисти и помощник-машинисти се образоват общо 95 курсисти, като до края на 2020 година се чака да бъдат извършени още няколко курса.
 Машинист от влака в Хитрино: Не сме се движили с превишена скорост Машинист от влака в Хитрино: Не сме се движили с превишена скорост
„ Все още съм в потрес ”. Това съобщи един от машинистите на влака, чието дерайлиране провокира смъртоносната детонация в шуменс...
Всяка година БДЖ награждава свои чиновници машинисти за проявен професионализъм, зоркост и навременни дейности по време на осъществяване на своите отговорности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР