Днес, 19 декември 2022 г., ректорът на Русенския университет академик

...
Днес, 19 декември 2022 г., ректорът на Русенския университет академик
Коментари Харесай

Откриха обновените зали за тенис в Русенския университет

Днес, 19 декември 2022 година, ректорът на Русенския университет учен Христо Белоев откри обновените зали за тенис на маса в Спортния комплекс на университета. В резултат от осъществения ремонт залите са напълно реновирани, като подовото покритие дава отговор на най-новите условия за упражняване на този спорт. В ход е и замяна на масите за тенис (вече е доставена първата маса), които ще способстват за възстановяване качеството на образователния развой със студентите и за възстановяване на изискванията за подготовка на университетските тимове.

Тенисът на маса е един от водещите спортове в Русенския университет. Стотици са купите и медалите, които са завоювали състезателите по тенис на маса през годините на държавните студентски шампионати у нас. През актуалната година студентите спортисти на университета завоюваха по-вече от 40 медала на Националната студентска универсиада и на Летните академични игри, като над една трета от тях за завоювани от състезателите по тенис. Представители на Русенския университет по тенис на маса са взели участие и на международни и европейски студентски надпревари – Веселка Илиева взе участие в Световната студентска универсиада в Сеул, а Павел Цолов в Европейското студентско състезание в Хърватия.



В своето одобрение учен Христо Белоев поздрави студентите и техните ръководители с постигнатите спортни триумфи. Той означи, че развиването на спортната база е непрекъсната грижа на академичното управление и се прави системно, малко по малко, в сходство с признатата от Академичния съвет Стратегия за развиването на спорта в Русенския университет. Той пожела на студентите да се включват още по-активно в другите форми на всеобщия спорт и да употребяват пълноценно опциите на актуализирания състезателен комплекс на Университета, а на университетските тимове по тенис на маса – нови, още по-големи триумфи.

На спортното събитие участваха още проф. доктор Пламен Кангалов, зам.-ректор по образователната работа, проф. доктор Борислав Ангелов, началник на Университетския състезателен център, декани на факултети, преподаватели от катедра Физическо образование и спорт и студенти.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР