Днес, 18 юни 2019 г., в зала Славейков във Френския

...
Днес, 18 юни 2019 г., в зала Славейков във Френския
Коментари Харесай

Безплатна зона за палатки на фестивала Francofolies

Днес, 18 юни 2019 година, в зала Славейков във Френския институт в България, се организира Френска закуска с Francofolies, Благоевград. Лицензиран уредник и продуцент на фестивала Francofolies е Община Благоевград, която има всички права за провеждането му на територията на България и балканския район.

Преди началото на към този момент обичайния празник на франкофоните и меломаните в България, на специфичното събитие в София бяха разкрити горещи фестивални детайлности. Г-жа Христина Шопова – заместник-кмет на Община Благоевград, разгласи, че с изключение на всички улеснения, с които гостите на събитието ще разполагат, за първи път на територията на фестивала ще бъде обособено място за туристически палатки.

То ще се намира над езерото в парк Бачиново, ще е ситуирано на повърхност към 2 дка и ще бъде изцяло гратис за хората, избрали този метод да съпреживеят фестивала. Помислено е и за сигурността им, защото в самия парк защитата е денонощна.

В речта във връзка откриването на събитието, госпожа Шопова показа вълнението си с думите: “Изключително сме горди с фестивала. Много е елементарно да се закрие нещо, само че доста по-трудно да го възстановиш и да изградиш доверие.”

Събитието на закуската по френски беше почетено от още специфични посетители, измежду които госпожа Елиянка Михайлова – шеф Дирекция Сценични изкуства и художествено обучение към Министерстото на културата, господин Георги Алипиев – държавен специалист Дирекция Международно съдействие и вложения в туризма в Министерство на туризма, както и представители на Министерството на външните работи, Министерството на образованието, Виваком и ОББ.

Със особено послание към гостите се обърнаха и господин Жил Курежлонг – Първи консултант в Посолството на Франция и господин Фабиен Флори – Съветник Културно съдействие, Директор на Френския институт в България. Закуската приключи със специфичен привет към уредниците, присъстващите медии и посетители от господин Жерар Пон – Директор на Francofolies de la Rochelle, Франция.

Той показа: „ Фестивалите Франкофоли по света са едно огромно семейство и аз съм извънредно благополучен, че Благоевград е част от него, празнувайки към този момент петото си издание тази година. Програмата е на международно равнище, организацията на събитието – също. Очакват ви страхотни моменти с обичани звезди.”

Фестивалът в Благоевград ще се състои за пети следващ път, а датите са 21 и 22 юни. Юбилейното издание на събитието ще бъде в градския парк Македония, а входът за всички поданици и посетители на града – свободен. Музикалната стратегия е извънредно мощна, като в нея се открояват добре познати звезди от международната музикална сцена. Американската изпълнителка LP с италиански корени ще бъде хедлайнер на 21 юни, в първия ден на фестивала.

Преди нея излиза хитовия молдовски реализатор Dan Balan, както и френската електро-суинг тайфа Caravan Palace. На идващия ден на сцената на Франкофоли първи ще излезе Никола Груев – Kottarashky и неговата група. По-късно той ще отстъпи място на едни от най-известните румънски актьори Morandi, чиито шлагери са познати в целия свят.

Като хедлайнер на втората вечер, 22 юни, ще се изяви френският поп реализатор Kendji Girac, който доби международна известност с шлагера си Andalouse. Сцената за фестивала „ Франкофоли “, на която ще се изявят всички музиканти, е с повърхност 300 кв. м. На и към сцената ще бъдат сложени към 300 ефектни осветителни тела, ще има и над 250 кв.м. LED стени, на които ще се излъчват изявите в действително време.

Със своята мощност, качеството на озвучаването попада в ТОП 3 на системите от международно равнище, а всеки един от участниците идва с най-актуалните си декори, което подсигурява спомагателен резултат. Площта на парк Македония е 62 дка, което разрешава да се съберат десетки хиляди хора, като на място е обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние.

Мерките за сигурност в парка са извънредно съществени, няма да се позволява влизането с бутилки, твърди и остри предмети, а лицата под 18 години ще влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници. За фестивалното въодушевление ще допринесат и шатрите, на които ще се оферират храни и питиета.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР