Днес, 18 юли, от 18:30 часа Инциативен комитет За Зелен

...
Днес, 18 юли, от 18:30 часа Инциативен комитет За Зелен
Коментари Харесай

Втори пореден протест заради строеж в Младост

Днес, 18 юли, от 18:30 часа Инциативен комитет " За Зелен Младост " провежда втори митинг на живеещите в блокове 323, 324А, 325 в ж.к. " Младост 3 " срещу застрояване, като събитието е обявено и във Фейсбук.
Сподели с товите другари
Според уредниците, ще се строят 7-етажна постройка със смесено предопределение плюс 8-етажна постройка. " За Зелен Младост " твърди, че теренът, очакван за 7-етажната постройка, е бил заварден преди две седмици. Около 40% от този урегулиран аграрен парцел беше общинска, споделят от инициативния комитет, като декларират, че тя била продадена посредством решение № 593 на Столичния общински съвет от 11.09.2014 с " общителното подпомагане на печално известната кметица от Политическа партия ГЕРБ - Цвета Авджиева ". " С отчет вх. № СО-0815-13(7)/10.07.2014 година госпожа Авджиева е предложила да се продаде общинска земя на Стилиян Койчев Георгиев, Управител в Съвета на шефовете на " Пазари Запад " ЕАД ", прибавят от " За Зелен Младост ".
Исканията на митинга са:
- неотложно прекъсване на строителните действия. На първия митинг, на 16 юли, протестиращите заплашиха, че в случай че това не стане до края на седмицата, ще изискат оставката на кмета на " Младост " Румен Русев, а в случай че и това не помогне - оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.
- на вложителя да му бъде препоръчан равносилен общински терен на безконфликтно място.
- отпадане на плануваните върху общински терен 8-етажна постройка и два търговски обекта.
- опазване на парка в настоящия му тип и включването му в Зелената система на Столична община.
Според Русев има капиталово предложение за градеж на една постройка. Тя е с височина 21 метра т.е. 7 етажа.
Главният проектант Здравко Здравков изясни, че още от 2013 година терените са планувани за застрояване. Той се върна чак до 1990 година, като оттогава от двете страни на бул. " Александър Малинов " било разрешено застрояване, тъй като това е смесена многофункционална зала, имало желание да се строят юношески дом и игрална зала, само че вложителят, който в този момент строял, обжалвал и спечелил. Никога този терен не е бил очакван за озеленяване, безапелационен беше архитектът.
Преди първия митинг, във Фейсбук профила на задържаната и упрекнатата в приемане на рушвет някогашна кметица на региона Десислава Иванчева излезе следната информация: " Всъщност постройките, които ще се строят наоколо до оборудванията в парка са цели пет, а не четири, както предполагахме до момента. Информацията на фотографията е извлечена от формалния сървър на " ГИС-София " ЕООД, компанията, която поддържа и ръководи осведомителната система на кадастралните, регулационните и застроителните проекти за територията на Столична община ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР